Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.09.2011.
16:10
Vestionline, Mondo A

Pižon: "Sušića bih radije da sretnem na EP"

Selektor "orlova" Vladimir Petrović Pižon u intervjuu za sportin.ba, rekao da bi voleo da izbegne Bosnu i Hercegovinu u eventualnom baražu za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Reprezentacija BiH bi mnogima mogla da pomrsi račune i na EURO - Pižon

Srpski selektor Vladimir Petrović Pižon, u intervjuu za sarajevski "Sportin.ba", izjavio je da je optimista kad je u pitanju ključni meč sa Italijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Mi smo takva ekipa koja u svakoj utakmici želi i mora da ide na pobedu. Srbija ima tim koji može da igra sa bilo kojom reprezentacijom. Imamo fudbalere koji igraju u velikim klubovima širom Evrope tako da ne vidim razloga zašto ne bismo pobedili Italiju u Beogradu. 'Azuri' su već osigurali nastup na EP, tako da dolaze rasterećeni i bez nekog većeg pritiska. Nama je ta utakmica izuzetno važna, ali verujem da ćemo uz pune tribine i maksimalnu angažovanost doći do pobede, koja bi nam praktično osigurala baraž", rekao je Petrović.

Selektor "orlova" nije želeo previše da analizira moguće komplikacije oko raspleta u Grupi C, jer Estonija i Slovenija takođe pretenduju na drugu poziciju.

"Trenutno smo na drugom mestu, do kraja kvalifikacija imamo dve utakmice, što znači da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Ne razmišljam mnogo o drugim rezultatima u grupi, niti to želim. Računica je jasna, idemo da pobedimo u oba meča i to je to".

Na pitanje, ukoliko "orlovi" osiguraju baraž, da li bi voleo da za rivala dobije Bosnu i Hercegovinu, kojoj nedostaje pobeda nad Luksemurgom da matematički overi doigravanje, Pižon je odgovorio odrečno.

"Već sam rekao da nije bitno protiv koga igramo, protiv svakog želimo pobedu. Ali, iskreno, voleo bih da izbegnemo BiH u baražu. Mnogo je razloga za to. Pre svega jer BiH ima kvalitetnu reprezentaciju i ne bi nam bilo lako, ali i zbog nacionalnih naboja, koji su na žalost još prisutni na našim prostorima. Radije bih se video sa Safetom Sušićem na EP u Poljskoj i Ukrajini", kazao je Pižon i dodao:

"Nema potrebe da mnogo pričam o tome kakav je Sušić bio igrač, jednostavno, fenomenalan. Pape je jedan od najvećih fudbalera koje je bivša Jugoslavija ikada imala. Uvek je bio gospodin na terenu. Kada sam čuo da preuzima reprezentaciju BiH, verovao sam da će napraviti dobre rezultate i eto, to se sada i dešava. Mislim da će BiH igrati na EP i tamo neće imati sporednu ulogu. Mnogima će da pomrsi račune", zaključio je selektor Srbije.

 

Sušić: Samo ne Srbiju ili Hrvatsku u baražu 

 

Fudbalska reprezentacija BiH nalazi se na dobrom putu da u susretu protiv Luksemburga obezbedi drugu poziciju u grupi, a zatim da igraju protiv Francuske.

 

"Pobeda u Parizu bi nam donela prvu poziciju, dok bi svaki drugi rezultat naš tim vodio u baraž", kaže Safet Sušić, selektor BiH koja je na poslednjoj listi FIFE zauzela rekordno 22. mesto.

"Drago mi je, iako sam imao nekih najava i ranije da bismo mogli ostvariti plasman oko 20. mesta. To je verovatno zbog četiri dobra vezana rezultata u isto toliko utakmica. Napravili smo dobru seriju, imali tri pobede i remi sa Grcima. Međutim, ne treba zaboraviti da istio tako možemo i pasti. Treba učiniti sve da nastavimo kontinuitet i to je onda veliki uspeh", rekao je Sušić za 'Nezavisne novine'.

Dobar septembarski plasman na FIFA-inoj rang listi bi nam u određenim varijantama mogao obezbediti mesto nosioca u kvalifikacijama. Ipak, ukoliko se to ne dogodi Bosna i Hercegovina bi mogla igrati protiv Portugala, Grčke, Hrvatske, Srbije, Rusije, Danske ili Švicarske koliko bi navedena četvorka izborila baraž.

"Neko će kad tad odvesti ovu reprezentaciju na veliko takmičenje i bilo bi mi drago da ja budem prvi u toj rubrici istorije. Ako ne onda idemo u baraž, a sada da me pitaju koga bih voleo za protivnika ne bih znao odgovor. Znam koga ne bih voleo, a to su Srbija i Hrvatska, ako ne budu prve u svojim grupama", rekao je Sušić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online