Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 01.09.2011.
17:37
Vestionline, B92 A

Pižon: Severna Irska je favorit u Belfastu!

Fudbalska reprezentacija Srbije u petak od 20.45 časova igra protiv Severne Irske u Belfastu, možda i odlučujući meč za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Okreni, obrni, pa kome se zavrti u glavi - Pižon zavarava 'favorite' u Belfastu 

Selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon pred taj duel epitet favorita prepustio je domaćinima, koje je naš tim na svom terenu dobio sa 2:1.

“Očekuje nas interesantna, ali i veoma teška utakmica, pred punim tribinama, bučnom irskom publikom i prvi zadatak tokom priprema bio je da igrače upozorim na to i sugerišem da učine sve kako bi se izolovali od pritiska domaće publike”, rekao je selektor Petrović i dodao:

“Imamo iskusne igrače, koji igraju u velikim evropskim klubovima. Od poslednjih deset utakmica, uključujući i ovu u Belfastu, čak devet smo igrali na strani, tako da ne očekujem da nas poremeti faktor gostujućeg terena”.

Selektor "orlova" je povodom optimizma koji vlada u redovima našeg rivala, rekao da ulogu favorita prepušta domaćinu.

“Naši domaćini imaju pravo da budu optimisti i ja im prepuštam ulogu favorita u ovoj situaciji s obzirom da su trenutno ispred nas na tabeli naše kvalifikacione grupe”.

Petrović je na pitanje o beogradskoj utakmici naše reprezentacije i Severne Irske rekao da su ga najviše iznenadili njegovi izabranici.

“Tada su me više iznenadili moji igrači. Nisu počeli meč kako je trebalo i kako smo se dogovorili. Siguran sam da je razlog za to bio u činjenici da smo igrali bez publike i da je ekipa počela meč bez uobičajenog žara koji podgreju navijači. U svakom slučaju, irska reprezentacija ne može da nas iznenadi, svesni smo svih njihovih mana i vrlina”, istakao je Petrović.

Selektor je naglasio da je jako zadovoljan odnosom koji igrači imaju prema obavezama u ovom trenutku.

“To je bio najbolji mogući odgovor ekipe na hendikep koji smo imali zbog izostanka Vidića, Krasića i Žigića. Selekcija Severne Irske, kao i svaka ekipa sa Ostrva, zaslužuje naš maksimalan respekt. Analizirali smo njihove dve utakmice koje su u kvalifikacijama odigrali kao domaćini. I protiv Italije, i protiv Slovenije, remizirali su bez golova, ali nisu bili inferironi. Verujem da smo mi sposobni da ostvarimo cilj”, zaključio je Petrović.

U okviru naše kvalifikacione Grupe C, u petak još igraju Slovenija protiv Estonije, odnosno Farska Ostrva sa Italijom.

Četvrtak 01.09.2011. 20:49
Sram te bilo selektore!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online