Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 19.08.2011.
21:31
Beta A

Francuski mediji: Pakao Marakane nedovoljan za pobedu

Francuski sportski mediji ocenili su da su fudbaleri Rena uplašeno počeli duel sa Crvenom Zvezdom, ali i da su dobrom igrom u nastavku meča povećali šanse za prolazak u grupnu fazu Evropa lige.

Divna atmosfera na Marakani

Francuski sportski list "Ekip" (L' Equipe) preneo je da su se fudbaleri Rena susreli "sa paklom Marakane" u prvih pola sata meča i da je bučna atmosfera najvećeg stadiona u Srbiji uticala na Renove fudbaleri da ne počnu meč kako bi trebalo.

Zvezda je povela sa 1:0, ali je Ren preokrenuo rezultat i slavio sa 2:1.

"Bilo je najavljeno da će se Ren susresti sa paklom i to se i desilo... Bretonci, verovatno impresionirani atmosferom, nisu uspeli da 'uđu u meč' u početnom periodu utakmice. Tim iz Beograda je to iskoristio. Inspirisaniji, nadahnutiji, Srbi su ubrzo konkretizovali dominaciju kroz opravdano dosuđen penal koji je realizovao Kadu", piše Ekip.

Izveštač lista je ocenio da bi Ren trebalo da prođe u grupnu fazu Lige Evropa, osim ako se na stadionu "Rut de Lorijen" narednog četvrtka ne dogodi "katastrofa".

Pariski fudbalski magazin "Frans futbal" (France Football) naslovio je izveštaj o sinoćnoj utakmici sa "Nije gotovo", ali je u tekstu zaključio da je Ren pred revanš u "idealnoj poziciji".

"Trener Rena pohvalio je ponašanje svoje ekipe u prvom meču baraža za Ligu Evrope u Beogradu. Posrćući i doživljujući teškoće u početku, njegovi igrači su uspeli da reaguju, pobede i dođu u idealnu poziciju uoči revanša", piše ovaj list.

Lokalni dnevni list iz Bretanje "Uest-Frans" (Ouest-France) ocenio je utakmicu Rena u Beogradu kao "veoma dobru".


"Bilo je jasno pre početka utakmice da će Ren biti pod pritiskom.

Početak utakmice je to i potvrdio. Srbi su primorali igrače Rena da se pregrupišu u trideset metara od odbrane. Vezni red se grčevito borio da obuzda 'crveno-bele' talase", opisao je list početnu fazu meča.

Novinar tog lista ocenio je da su Zvezdini igrači u nastavku meča pritiskali Renovu odbranu, ali nisu uspevali da stvore izgledne prilike, te je drugo poluvreme donelo "drugi pristup" francuske ekipe.

"Posle početnog straha, odbrambena linija je bila kompletno osvežena i odlično je sprečila Srbe da organizacuju napade. Posledica toga je da je Ren preuzeo kontrolu nad loptom", naveo je list i dodao da je prednost Francuza pred revanš "veoma interesantna".

Francuski "Eurospor" (Eurosport.fr) preneo je da je Pitroipa "obukao spasilačko odelo u vreloj noći baraža za Ligu Evrope na beogradskoj Marakani".

"Igrac iz Burkine Faso je skoro sam destabilizovao srpski tim, koji je bio odlučan da igra, ali je imao nedostatak 'dubine' u napadu", naveo je sajt.

Procenjujući šanse Zvezdinih fudbalera u revanšu, "Eurospor" je konstatovao da će za Renov prolaz dalje biti potrebno ispuniti dva uslova: izbeći neprijatna iznenađenja i staviti Pitroipu u tim.

"Dok Pitroipa igra na sinoćnem nivou, da li zaista nešto može da se dogodi ekipi Frederika Antoanetija?", zaključio je "Eurospor".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online