Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 08.06.2011.
13:52
Vestionline, sportal.rs A

Australijska policija: Srbi, idioti!

Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava tokom prijateljske utakmice između Australije i Srbije u Melburnu, četvorica srpskih navijača su uhapšena, dok su sedmorica izbačena sa stadiona zbog lomljenja stolica i nedoličnog ponašanja u pripitom stanju.

Uhapšena četvorka moraće da plati 380 australijskih dolara kazne, svaki ponaosob, a Fudbalska federacija Australije im je izrekla doživotnu zabranu prisustva na svim međunarodnim i domaćim utakmicama na kontinentu!

"Ti idioti misle da mogu tek tako da pale baklje na tribinama... To je način na koji oni iskazuju svoju kulturu", izjavio je inspektor policije u Melburnu Mik Biti, vidno razočaran što su, uprkos rigoroznoj kontroli, srpski navijači uspeli da unesu pirotehniku.

"To su veoma, veoma vrele baklje, i pravo je čudo da niko nije izgoreo ili nije povređen".

Biti je takođe rekao da su navijači upotrebljavali lasere i da je na desetine stolica odvaljeno. On je dodao da bi za ovakve ispade počinioci trebalo da budu oštrije sankcionisani u budućnosti.

Brojni navijači srpske fudbalske reprezentacije na stadionu "Etihad" u Melburnu na tribinama su istakli parole podrške Ratku Mladiću, kao i poruku "Smrt za Tadića, sloboda za Mladića", koja je naišla na osudu ambasadora BiH u Australiji, Damira Arnauta.

"To je bio podli akt koji najbolje oslikava mentalitet onih koji stoje iza njega", rekao je Arnaut za australijske medije. 

Multietnička televizija SBS se u svom večernjem dnevniku samo delimično bavila utakmicom, a više srpskim navijačima. U podužoj storiji o “huliganizmu srpskih navijača”, reporter je podsetio na jednu petardu, koja je pala u blizini gola Australije i istakao da je “taj huliganski gest uplašio sve gledaoce na stadionu, ali i fudbalere”.

Kao završni zaključak čulo se da ovo dokazuje da “srpska zajednica u Australiji nije civilizovana i da se teško uklapa u mirno, multietničko australijsko društvo, jer je stalni remetilački faktor”.

Reporter SBS je bio “zgrožen pojavljivanjem transparenta sa podrškom ratnom zločincu" i emitovao izjave nekoliko Bošnjaka koji su iskoristili priliku da generala Mladića uporede sa Hitlerom, a Srebrenicu sa koncentracionim logorima za Jevreje.

Sreda 08.06.2011. 14:46
"Smrt za Tadića, sloboda za Mladića", Није хришћански и није у духу православља али брате много ми се свиђа као изгледа , како звући а уз то и лепо се римује !
Sreda 08.06.2011. 14:13
"To su veoma, veoma vrele baklje, i pravo je čudo da niko nije izgoreo ili nije povređen". Ma ne seri!Vatra pece?
Sreda 08.06.2011. 15:15
Ајде дијаспорци шта ћутите, ово је ваша мирна и добра домовина Аустралија коју овде редовно браните.Подметнули су вам ко последњим мајмунима. Хрватска дијаспора је 100 пута јача иако их има мање.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online