Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 07.06.2011.
13:26
Vestionline A

Srbija i Australija bez golova u Melburnu

Fudbalske reprezentacije Srbije i Australije odigrale su nerešeno bez golova u prijateljskoj utakmici u Melburnu.

"Orlovi" su prikazali bolju igru na meču sa Australijom nego pre četiri dana u Seulu sa Južnom Korejom (1:2). Ovo je bio treći uzastopni meč bez pobede izabranika Vladimira Petrovića.

Prvu priliku na meču imao je Emerton u trećem minutu, ali je lopta prošla pored gola Kahrimana. Samo nekoliko minuta kasnije i Mekej je bio u prilici da ugrozi gol Srbije, ali je izborio samo korner. Vilotić je u devetom minutu sprečio Emertona da postigne gol i loptu izbacio u korner. Posle kornera nije bilo opasnosti za srpski tim. Prvu priliku za Srbiju imao je Ljajić u 11. minutu, ali je njegov udarac iz slobodnog udarca sa oko 20 metara završio pored gola.

Nekoliko minuta kasnije pokušali su Tošić i Stanković, ali nije bilo promene rezultata. Kuzmanović je u 16. minutu imao priliku, ali je njegov udarac sa više od 25 metara završio pored gola Federićija. Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Jedinak, iz slobodnog udarca u 29. minutu. Lopta je prošla pored živog zida naše selekcije, ali je Rajković izbacio loptu u korner.

Holman je u 35. minutu pokušao iz daljine da iznenadi Kahrimana, ali je bio neprecizan. Ljajić je u finišu prvog dela meča imao najbolju priliku za našu reprezentaciju, ali je sa svega sedam-osam metara šutirao preko gola. Tompson je u poslednjem minutu prvog poluvremena odlično šutirao, ali je Kahriman ponovo bio na mestu.

Naša selekcija je prvu šansu imala već u 47. minutu. Tošić je izašao sam ispred Federićija, koji je padom u noge zaustavio srpskog fudbalera. Ljajić je minut kasnije šutirao iz velike udaljenosti, ali je golman Australije loptu izbacio u korner. Usledio je period nešto lošije igra, a Kolman je u 61. minutu bio neprecizan.

Tomović je iskosa u 68. minutu šutirao u okvir gola, ali se ponovo istakao golman Australije. Domaći su najbolju priliku imali u 78. minutu. Troizi je izašao sam ispred Kahriman, ali je srpski golman fantastično intervenisao. Srbija je uspela da uzvrati osam minuta pre kraja, a u prilici je bio Petrović. On je dobio loptu od Despotovića na skoro 30 metara od gola Federićija, a onda je odmah šutirao ka protivničkom golu gde je na mestu bio Federići.

Dobru šansu imao je Despotović koji je zakasnio na centaršut Tošića. Petrović je poveo odličnu kontru u 90. minutu, ali je njegov pokušaj zaustavila odbrana Australije. Lopta je došla do Trivunovića koji je pokušao da prevari Federićija, ali je čuvar mreže domaćih zaustavio njegov udarac.

Selekciju Srbiju 10. avgusta očekuje i prijateljska utakmica sa domaćom Rusijom.

"Orlovi" u septembru nastavljaju takmičenje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online