Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 27.05.2011.
12:04 >> 13:44h
Beta A

Petrović pozvao sedmoricu debitanata

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović saopštio je u petak spisak igrača za prijateljske utakmice sa Južnom Korejom i Australijom na kome su sedmorica fudbalera koji bi mogli da debituju.

Selektor Pižon

Petrović je pozvao debitante Milana Vilotića, Dušana Petronijevića, Branislava Jovanovića, Ranka Despotovića, Miljana Mrdakovića, Jovana Damjanovića i Branu Ilića, koga je pozvao prošli put, ali igrač Vojvodine nije debitovao za nacionalni tim.

Reprezentacija Srbije igra u Seulu prijateljsku utakmicu protiv Južne Koreje u petak, 3. juna od 13 sati po srednjeevropskom vremenu, dok će protiv Australije igrati u utorak, 7. juna u 11.30 u Melburnu.

"Očekujem puno od ovih utakmica. Imamo sedam novih fudbalera koji nikada nisu igrali za reprezentaciju. Hoću da im pružim šansu jer mogu da budu od koristi. Prethodne prijateljske utakmice protiv Bugarske i Izraela su nam iznedrile neke nove uzdanice i ti igrači su tada ostavili veoma dobar utisak", rekao je Petrović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je dodao da je hteo je da pozove i Pavla Ninkova, Nemanju Pejčinovića i Miralema Sulejmanija, ali da je od toga odustao zbog povreda tih igrača.

"Namerno smo hteli što jače utakmice, da napravimo pobedničku atmosferu u reprezentaciji jer samo pobede i mogu da nas odvedu na Evropsko prvenstvo u Poljsku i Ukrajinu", rekao je Petrović.

Selektor "orlova" najavio je da će pružiti šansu golmanima, jedan će braniti protiv Južne Koreje, a drugi protiv Australije. On je rekao da očekuje veliku podršku navijača u Australiji, pošto reprezentacija Srbije tamo nikada nije igrala, i da će predstojeće mečeve iskoristiti kao pripremu za nastavak takmičenja u
kvalifkacijama za EP.

"Australija je 17. na svetskoj listi, a Južna Koreja 25. i biće nam izazov da igramo na gostujućim terenima. To nam je dobra priprema za gostovanja protiv Severne Irske i Slovenije u nastavku kvalifikacija", rekao je Petrović.

Upitan za koga će navijati u sutrašnjoj finalnoj utakmici Lige šampiona između Barselone i Mančester junajteda, Petrović je odgovorio da će naviijati za klub Nemanje Vidića - Mančester junajted.

"Naravno da želim da Vidić i Mančester pobede. Očekujem odličnu utakmicu. Meni je taj meč važan i zato što Severni Irci neguju ostrvski stil fudbala kao Mančester junajted, a mi ćemo pokušati da napadamo kao Barselona", rekao je srpski selektor.

Na spisku selektora su 22 igrača:

Golmani: Bojan Šaranov (OFK Beograd) i Damir Kahriman (Tavrija).

Odbrambeni igrači: Nenad Tomović (Leče), Milan Biševac (Valensijen), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Ivan Obradović (Saragosa), Slobodan Rajković (Vitese) i Milan Vilotić (Crvena zvezda).

Sredina terena: Dejan Stanković (Inter), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radosav Petrović (Partizan), Veseljko Trivunović (OFK Beograd), Marko Mirić (Spartak), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Adem Ljajić (Fiorentina), Brana Ilić (Vojvodina), Dušan Petronijević (Borac) i Branislav Jovanović (Rad).

Napadači: Ranko Despotović (Đirona), Miljan Mrdaković (Apolon) i Jovan Damjanović (Borac).

Reprezentativci će se okupiti u ponedeljak, 30. maja u sportskom centru u Staroj Pazovi, a na put u Južnu Koreju kreću 1. juna. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online