Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 23.04.2011.
20:27
Vestionline A

Tejgo presudio, Partizan nadomak titule!

Fudbaleri Partizana pobedili su ekipu Crvene zvezde rezultatom 1:0 u derbi meču 24. kola Superlige Srbije.

Ponovo koban za Crvenu zvezdu - Prins Tejgo

Jedini gol na utakmici postigao je Prins Tejgo u 62. minutu. "Večiti derbi", koji se igrao 140. put u domaćem šampionatu, pratilo je nešto manje od 20.000 gledalaca.

Partizan drži prvo mesto na tabeli sa 62 boda, dok je Crvena zvezda druga sa 59. Do kraja Superlige Srbije ostalo je još šest kola.

Crveno-beli su ušli angažovanije u meč, a prvu priliku su imali već u drugom minutu. Krstajić je nespretno zahvatio loptu i glavom pogodio prečku gola Stojkovića. Zvezda je imala odličnu akciju u osmom minutu, ali je napad prekinut zbog ofsajda Kaluđerovića koji nije postojao.

"Crno-beli" su se potom oslobodili pritiska, a domaći su dva puta opasno pripretili iz prekida. Zvezda je u 17. minutu imala novu dobru akciju. Ninkov je odlično centrirao sa desne strane, Evandro je glavom zahvatio loptu, ali je bio daleko od gola, pa je Stojković lako intervenisao.

Partizan je prvu šansu imao u 21. minutu. Babović je odlično grudima spustio loptu za Tejga. Reprezentativac Gane je prihvatio loptu i šutirao, ali je bio neprecizan. Gosti su nastavili sa dobrom igrom, a izabranici Roberta Prosinečkog su novu šansu imali u 29. minutu. Borha je iz teške pozicije sa desne strane odlično centrirao na drugu stativu, ali Jevtić šutirao preko gola. Nova prilika za crveno-bele u 32. minutu. Mikić se odlično ubacio po levoj strani, dobro je centrirao, ali Jevtić i Kaluđerović nisu uspeli da šutnu.

Crno-beli su uzvratili u 35. minutu. Lazevski i Iliev dobro su kombinovali po levoj strani. Lazevski je potom poslao loptu u kazneni prostor za Babovića, koji je slabo šutirao pored gola. Samo minut kasnije Iliev je sjajnom varkom izbacio Tošića i centrirao, ali je Tejgo za malo zakasnio. Crvena zvezda je u prvom delu meča najveću priliku imala u 42. minutu. Lazović je odlično proigrao Kaluđerovića, koji je izašao sam ispred Stojkovića, ali je golman Partizana nogom loptu izbacio u polje.

Crno-beli su najveću priliku u prvom delu meča imali u 44. minutu. Iliev je odlično centrirao sa leve strane, a Tejgo je samo tri metra glavom šutirao ka Bajkoviću, koji je sjajno zaustavio udarac napadača Partizana.

Oba tima ušla su opreznije u drugih 45 minuta. Crno-beli su zaustavili napade Zvezde, a izabranici Aleksandra Stanojevića poveli su u 62. minutu. Tomić je centrirao sa leve strane, Babović je loše zahvatio loptu koja je nekako došla do Tejga, a reprezentativac Gane je iz okreta šutirao i savladao golmana Bajkovića.

Zvezda je zaigrala angažovanije posle primljenog gola, a Prosinečki je izmenama pokušao da dođe do izjednačenja. Partizan se u nastavku meča opredelio za pojačanu odbranu, a crno-beli su kontranapadima pokušavali da dođu do još jednog gola.

Jevtić je u 70. minutu primio loptu u kaznenom prostoru Partizana, ali se nije najbolje snašao, što je iskoristila odbrana crno-belih. Petrović i Tomić su izveli odličnu akciju u 79. minutu, ali bez konkretne realizacije.

Partizan je do kraja meča sačuvao prednost i došao do važne pobede, a Crvena zvezda je doživela prvi poraz u prolećnom delu srpskog prvenstva.


Od ostalih mečeva 24. kola izdvajamo pobedu OFK Beograda nad trećeplasiranom Vojvodinom rezultatom 1:0.

POVEZANE VESTI

Subota 23.04.2011. 20:46
Шта је било дечки, не помаже ни Просинечки? :)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online