Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.03.2011.
12:39
Đ. Pajić - Vesti A

"Avioni i kamioni" polaze bez mene

"Verujte, ništa od toga nije bilo mojom voljom i željom, prosto, bio sam deo velike euforije zbog transfera u Ajaks, sve je to ostavilo traga", kaže Sulejmani.

Zvuči pomalo neverovatno da reprezentativna karijera Miralema Sulejmanija u "A" timu Srbije traje pune tri godine. Februara 2008. godine, tadašnji selektor Miroslav Đukić, za debi na klupi "orlova", protiv Makedonije u Skoplju, pozvao je igrača koji je prošao fudbalsku školu Partizana, a potom tiho napustio Srbiju i preselio se u Holandiju. Igrajući za Herenven skrenuo je pažnju na sebe, ubrzo postao stanovnik Amsterdama i igrač slavnog Ajaksa.


Dečački osmeh, karakterističan za Sukija još dok je u mlađim kategorijama Partizana pravio čuda na terenu, ostao je njegov zaštitni znak. Beše to prva reakcija i kad smo nedavno, u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, u Staroj Pazovi, pričali sa sada već iskusnim ofanzivcem, a tek su mu 23 godine...


"Ne znam šta bih rekao na sve to", nasmejao se Miralem na konstataciju da mu "dug" prema Srbiji raste.

"Tu sam, treniram, radim. Iskreno, najiskrenije, mnogo sam srećan što sam ovde, u reprezentaciji. Znam da mnogi misle drugačije. Ali zaista mi je čast da budem na spisku selektora. I borim se da zaigram".


Sve je to lepo. I za pohvalu. Ali, tri godine staža igrača Ajaksa u najjačoj reprezentaciji, bez učinka vrednog pomena? A bilo je "avioni, kamioni..."?

"Verujte, nijedan ni avion ni kamion nije pušten u saobraćaj mojom voljom i željom. Prosto, bio sam deo velike euforije zbog transfera u Ajaks, sve je to ostavilo traga".


Nije li sve to najblaže rečeno - neobično?
"Slažem se sa vama. Trebalo je tu da bude više materijala, da sada analiziramo. Ovako, ostao je taj debi kod Đukića. Potom sam, po dolasku Radomira Antića na mesto selektora, bio pozvan za prvu akciju. Sećam se 15 minuta protiv Farskih Ostrva u Beogradu, pa sam bio starter četiri dana kasnije u Parizu, protiv Francuske. Mislim čak da sam bio solidan, kao i cela ekipa u toj utakmici, iako smo izgubili 1:2... Posle me nije bilo... I, naravno, moja je krivica što nisam igrao u klubu, a to je osnov za poziv u reprezentaciju. Stvorila se ekipa koja je igrala dobro, uspela u kvalifikacijama, plasirala se na Mondijal u Južnoj Africi. A ja sam bio prinuđen da budem vatreni navijač".


Vladimir Petrović je, sudeći po potezima od dolaska na mesto selektora, već pronašao "džokera" u Ademu Ljajiću. Pižon je poznat da voli da pruži šansu mladom igraču. Sigurno je, u džepu ima još koju "vajld kartu" za najboljih 11.

"Borim se iz dana u dan da je prigrabim. Pižon odlučuje, nadam joj se. Toliko za ovaj put. Ne smem više ništa da obećam", uz osmeh je završio ispovest Sulejmani. 

Dobre igre u Ajaksu najbolja preporuka


Uporedo sa Sulejmanijevom adaptacijom na Ajaks išla je i konstantna kampanja da će napustiti Amsterdam.

 

"Malo-malo pa se pojavi nešto. Koliko mi je poznato Everton, Fiorentina, bilo je tu ozbiljnih pokušaja... Ipak, ostao sam pri stavu da je najbolje da se prvo izborim za poziciju u Ajaksu. I, evo, odigrao sam 20 utakmica u nizu, davao golove, trener "trpi" isključivo kvalitet. Bolje se osećam, a tek treba da dođu prave stvari. Kad ne igraš, niko te neće. Gde da ideš? Ovo je bolji put. Imam ugovor još dve godine, videćemo. Znam da ne postoji bolji izlog od Ajaksa, samo da se izboriš da budeš standardno dobar u crveno-belom dresu", smatra reprezentativac Srbije.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online