Petak 31. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 13.05.2016.
12:30
S. Ban A

Mesec topi kilograme

Naučno je dokazano da Mesec utiču ne samo na reke, mora i okeane već i na nivo vode u našem organizmu. U svetu je veoma popularna dijeta pod Mesečevim menama, koja skida suvišne kilograme i čisti organizam od otrova. Njeno osnovno pravilo glasi - ne sme se ništa jesti 24 sata od prvoga sata promene lunarne faze. U to vreme dolazi do pojačanog izlučivanja tečnosti koju organizam zadržava zbog nekvalitetne ili preobilne ishrane, ali i zbog stresa. Treba znati da Mesečeve mene ne utiču podjednako na sve ljude. Poznato je da postoje četiri mene - mlad Mesec, prva četvrt, pun Mesec i poslednja četvrt.

pixabay.com
 

Dijeta, znači, počinje u vreme kada Mesec započinje novu menu. U toku naredna 24 sata treba da popijete bar dva litra vode. Možete i limunadu ili čajeve, ali bez šećera. Na ovaj način je moguće izgubiti i do tri kilograma. U vreme smene Mesečevih mena menja se i metabolizam, pa je smanjen osećaj gladi. Ipak, lekari upozoravaju da osobe koje imaju bilo kakav zdravstveni problem treba da budu veoma oprezni i da ne započinju ovakav režim na svoju ruku.

Kada je Mesec u opadanju (od punog do poslednje četvrti) voda se ne nagomilava u organizmu kao kad je Mesec u porastu, pa zato možete da budete opušteniji i da jedete ono što volite, ma koliko bilo kalorično.

Nesanica

Mesec utiče na dnevna dešavanja koja su uzrokovana promenama raspoloženja i opštom atmosferom. S vremena na vreme, baš zbog smene Mesečevih mena, ljudi imaju neobjašnjive promene raspoloženja, javlja se razdražljivost, ali i osećaj depresije. Mnogi ne mogu da spavaju u vreme punog Meseca.

U vreme kada Mesec raste, i te kako treba voditi računa o tome šta nam je na tanjiru. Ne sme se preterivati s količinom, a treba voditi računa i o kvalitetu hrane, jer će organizmu biti potrebno mnogo više da ga preradi.

Pun i mlad Mesec - iskoristite ove mene i na 24 sata odreknite se hrane i pića, naravno osim vode. To je najefikasniji način da se organizam oslobodi svih zaostalih otrova i masnoća.
Mesečeve mene su značajne i za druge oblasti života. Kada je Mesec u porastu, započnite nove poduhvate, jer će imati tendenciju da se razvijaju i rastu.

U obrnutom slučaju, kada je Mesec u opadanju, izbegavajte bilo kakav novi početak, jer će sve ići otežano i usporeno. U vreme Mesečevih mena izbegavajte radikalne rezove u svom životu. Uzdržavanje i samokontrolu koju pokazujete u odnosu na hranu primenite kao model opšteg ponašanja.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Zvezde tope kilograme
ZVEZDE I MISTERIJE Prokletstvo punog Meseca
ZVEZDE I MISTERIJE Mesec diktira raspoloženje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online