Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 15.07.2011.
08:00
Vestionline A

Poslednji krik nauke - voda i nije tako zdrava?!

Do skoro smo slušali da je uzimanje vode u većim količinama zdravo za celo telo - sprečava oštećenje bubrega, pomaže gubitak viška kilograma, povećava koncentraciju. Međutim, stručnjaci sad upozoravaju da osam čaša vode, odnosno famozna dva litra, na dan nije dobro za zdravlje i da čak može biti štetno.

Naučnici iz Škotske: Dosadašnje tvrdnje u interesu kompanija koje flaširaju vodu

Naučnici sada ističu da su dosadašnje teze prema kojima je veća količina vode dobra za zdravlje čisti nonsens. Stručnjaci iz Škotske koji su sproveli novo istraživanje tvrde da je opasnost od dehidracije samo mit, i da nema dokaza da voda sprečava zdravstvene probleme. Navode da je preporuka da se voda konzumira u većim količinama zasnovana na interesima firmi koje flaširaju vodu.

"Ako pijete vodu onda kada niste žedni, to ne samo da neće povećati vašu koncentraciju već je samo može narušiti. Nadalje, hemikalije koje se koriste za dezinfekciju flaširane vode mogu biti loše za vaše zdravlje", kažu stručnjaci iz Škotske.

Pijenje prekomerne količine vode, dodaju, može dovesti do nesanice, jer je logično da ljudi koji piju mnogo vode moraju noću češće u toalet, a može doći i do oštećenja bubrega, umesto da spreči njihove probleme - kako se do sada govorilo. Osim ovih komplikacija stručnjaci navode i gubitak soli izazvano prekomernim uzimanjem vode, usled čega je moguće oticanja mozga.

Istraživače iz Škotske podržao je američki profesor Stenli Goldfarb, koji je naveo da je čista zabluda da veća količina vode pomaže pri gubljenju viška kilograma.

Subota 16.07.2011. 12:22
ja neznam gde prikupljate ovakve naucne radove. u zadnje vreme citam : 1. jedenje pasulja (i tome slicno ) i kostunjavo voce pomaze pri snizenju secera. 2. da bi vam se vratila boja kose perite kosu sa vodom u kojoj ste kuvali kompir . 3 so nije stena za organizam. 4. ako jedes puno soli onda mozes biti adektivan kao kada uzimas drogu.4.da bi vam se secer normalizovao unesite 600 kal. na dan.5.aspirin moze izazvati srcane probleme . (pre je bilo uzimajte aspirin da bi sprecili srcane probleme). ove gluposti su bile objavljene u roku od dve nedelje. kako meni izgleda da nama naucnici masiraju mozak. nebi me iznenadilo kada bi jednoga dana rekli da je pusenje i da su droge dobre za zdravlje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online