Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 28.02.2010.
13:46
Vesti A

Predlažemo vam nedeljni ručak

Nedeljni ručak koji vam predlažemo počnite sa Picom od palente, zatim pređite na brazilsku goveđu supu, za glavno jelo servirajte musaku od pasulja i junetine, za salatu kupus i paprike, a zasaldite se ananas tortom. Prijatno!

Pica palenta

Potrebno je: 450 ml supe od kocke, 150 g palente, paprika, 200 g tikvica, glavica crvenog luka, malo ulja, iseckan čen belog luka, malo aleve, prstohvat mlevenog kima, čilija i bibera, 100 g rendanog kačkavalja, malo rendane kore limuna, seckanog peršuna i malo origana.


Priprema: Prokuvati supu, pa u nju umešati palentu, smanjiti vatru i kuvati još nekoliko minuta uz mešanje. Iseckati papriku, tikvice, luk i prodinstati na ulju. Dodati beli luk i umešati sir, koru limuna i začine. Smesu razliti u nauljenom plehu, pa odozgo staviti povrće i peći na 200 stepeni pola sata.

Brazilska goveđa čorba

Potrebno je: 100 g goveđeg mesa, manja glavica crnog luka, zelena paprika, 50 g pasulja, paradajz, feferon, majoran, biber, ulje, kim i so.


Priprema: U zagrejanom ulju izdinstati sitno seckan crni luk, dodati meso sečeno na kockice, posoliti i propržiti, a onda dodati malo vode i kuvati dok meso ne omekša. Zatim dodati pasulj iz konzerve i papriku i paradajz, pa naliti litrom vode i kuvati dok svi sastojci ne omekšaju. Na kraju čorbu posoliti i pobiberiti, pa dodati kim, iseckan feferon i majoran.

 
Musaka od pasulja i junetine

Potrebno je: 500 g pasulja, 300 g junećeg mesa, 100 g slanine, glavica crnog luka, praziluk, dva jaja, aleva i ljuta tucana paprika, biber, ulje i so, po ukusu.


Priprema: Obariti pasulj, a na ulju dinstati crni luk, praziluk, slaninu i mleveno juneće meso, pa začiniti. Ocediti pasulj, posoliti i pobiberiti, začiniti mlevenom, tucanom i alevom slatkom paprikom i sipati u ulje i promešati. Polovinu pasulja izručiti u nauljenu posudu, pa odozgo filovati mesom, pa prekriti opet (ostatkom) pasulja. Peći na 220 stepeni 20 minuta, pa izvaditi i preliti umućenim jajima i vratiti u rernu još malo.

Salata od kupusa i paprike

Potrebno je: 500 g kupusa, 300 g paprike, 80 g slanine, malo ulja i sirćeta, glavica crnog luka, tri kašike maslinovog ulja, biber i so.


Priprema: Izdinstati na vrućem ulju sitno seckani crni luk i kupus, posoliti, pobiberiti i ostaviti da se ohladi, pa dodati, na trake seckanu papriku. Za preliv pomešati sirće, maslinovo ulje, so i biber, pa preliti salatu, a na kraju dodati i na kockice sečenu i izdinstanu slaninu.


Ananas torta

Potrebno je: 250 g ananasa iz konzerve, tri čaše kisele pavlake, tri kašike prah šećera, 150 g mlevenog keksa, isto toliko "Plazma" keksa i jedna slatka pavlaka za šlag.
Priprema: "Plazma" keks potopiti u sok od ananasa iz konzerve i ređati na plato. Izmešati kiselu pavlaku, šećer i sitno seckane komade ananasa sa mlevenim keksom. Staviti na poređani "Plazma" keks i držati u frižideru 15 minuta. Umutiti šlag od slatke pavlake i prekriti tortu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online