Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 30.07.2017.
00:30
Vestionline, klix.ba A

Turisti, ne dolazite kod nas: Hrvati samo kukaju, Australija vas može ubiti, a u BiH...

Jedna od najposećenijih stranica za zabavu 9GAG objavila je istraživanje o razlozima zbog kojih lokalno stanovništvo nekih zemalja ne preporučuje turistima da ih posete.

pixabay.com
Nisu baš tako dobri domaćini: Hrvatima sve smeta i na sve se žale

Norvežani nisu toliko društveni 

Norvežani su povučeni, rezervisani i preporučuju da ne posećujete njihovu zemlju ako imate nameru da se sprijateljite sa mnogo Norvežana.  Takođe, ovo je veoma skupa zemlja, a ni vreme nije idealno. Ako volite sunčano i toplo vreme, ne dolazite, jer je 2015. godine od 365 dana u godini 279 bilo kišno. 

Životinje i prirodno okruženje u Australiji vas mogu ubiti

Zaboravite slatke koale i kengure (koji takođe mogu biti opasni), jer osim njih, u Australiji žive i dingo, divlji psi, zatim otrovne žabe, otrovne zmije, ajkule, krokodili i mnoge druge živootinje koje mogu okončati vaš život. Ako vas životinje ne ubiju, tu su vrućina i žeđ, a važno je znati i to da se deca u Australiji od četvrte godine uče kako da se sačuvaju od ujeda komaraca, krokodila, zagađene vode i slično. 

Amerika je skupa za strance 

Javni prevoz je precenjen, kako za strance, tako i za lokalno stanovništvo, a ni hoteli i hrana nisu jeftini. Još jedna loša strana odnosi se na stanovnike SAD, koji imaju malo znanja, a i interesa za svet van svoje zemlje. 

Katar je nepodnošljivo vruć 

Katar je neverovatno bučan i vrvi od gužve, jer ima najviše automobila po stanovniku na svetu. Nažalost, ne postoji drugo praktično rešenje za prevoz, a Katarani nisu oduševljeni pešačenjem ni biciklizmom. Doha je jedan od najzagađenijih gradova na svetu i Katar je većinom prekriven prašinom koja dolazi iz pustinja i koje se ne možete rešiti.

Hrvati za sebe kažu da preterano vole da se žale 

Usluga je generalno na niskom nivou, a nepristojni i iznervirani uslužni radnici se žale na kupce i pričaju im iza leđa čim oni napuste radnju. 

Brazil je opasan za turiste 

Prema indeksu kriminala 2017. godine, Brazil je među prvih 10 zemalja sveta. Turisti su česte mete opakih i zlih prevara: od precenjivanja robe i usluga do navođenja da donesu odluku koja može biti opasna po njih. 

BiH ima mnogo pasa lutalica 

U BiH postoji mnogo agresivnih pasa lutalica, a Bosanci i Hercegovci poručuju svima koji se boje tetanusa da ne posećuju njihovu zemlju, posebno Sarajevo, gde su česti slučajevi psećih napada na decu i odrasle u svako doba dana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online