Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 26.08.2015.
05:30
punkufer.dnevnik.hr A

Zaboravite na skupa putovanja: Evo gde možete uživati za mnogo manje novca

Znamo da svi volite Rim, Minhen i Azurnu obalu. I naravno, sva ta mesta imaju svoje draži i lepote, ali i paprene cene. Pa, ako ne želite trošiti kao pijani milijarderi zamenite ih onda sledećim destinacijama gde često možete dobiti i bolje stvari za puno manje novca!

wallpaperswide.com
Magičan grad, jeftino pivo, odlična zabava: Prag

Uživanje u pivu

Zaobiđite: Minhen
Posetite: Prag

Zahvaljujući Oktoberfestu, ali i brojnim drugim pivnicama, ime glavnog grada Bavarske postalo je sinonim za pivo. I jeste, u Minhenu je pivo sjajno, ali i skupo, dok je u Pragu pivo sjajno, ali jeftino. Uostalom u Pragu se godišnje popije najviše piva po glavi stanovnika, 147 litara.

Wikipedia/David Holt
Dobro, nije baš Ibica, ali garantuje odličnu zabavu: Riga

Zabava

Zaobiđite: Ibicu
Posetite: Rigu

Naravno, svi ste čuli za lude žurke na španskoj Ibici, ali oni koštaju mnogo novca. Verovali ili ne, glavni grad Letonije sve više i više postaje parti meka, zahvaljujući sjajnoj sceni i jeftinom alkoholu.

Stari grad vrvi barovima, klubovima i pubovima, a u prilog Rigi idu i cene. Pivo ćete retko gde platiti više od 2, a koktel više od 4 eura.

Reuters
Posetite poluostrvo Istru, recimo predivni Rovinj i uživajte u vinima i tartufima

Poseta vinarijama

Zaobiđite Italiju

Posetite Istru

Hrvatsko poluostrvo rado će vam otvoriti vrata ukupno 110 vinarija. Tradicija pravljenja vina u Istri potiče još iz antičke Grčke, a danas je najpopularnije vino nadaleko čuvena malvazija.

S druge strane Italija, posebno Toskana takođe nudi lepa vina, ali je tura po Istri daleko jeftinija, a uza sve možete uživati i u tartufima…

Reuters/L. F.
Zaboravite na Alpe, skijanje u Bugarskoj će vas koštati bar triput manje

Skijanje

Zaobiđite: Alpe
Posjetite: Bugarsku

Tačno, Alpi vrve od poznatih i izvrsnih skijališta, ali da bi kupili ski pas i platili smeštaj ponekad morate da dignete kredit. S druge strane, bugarsko skijalište Bansko kompletno je obnovljeno i za znatno manje novca nudi gotovo iste stvari.

Nedavna su istraživanja pokazala da je skijanje u Bugarskoj otprilike triput jeftinije nego u Alpima!

Reuters
Razumemo zašto volite Rim, ali sledeći put pođite do Turske, nećete se kajati

Istraživanje istorije

Zaobiđite: Rim
Posetite: Efes

Koloseum. Panteon. Rimski forum. Istina, sve se to nalazi u glavnom talijanskom gradu. Ali, verujte, ko je jednom bio zna i da su gužve za ove atrakcije nepodnošljive i često bi sledeći put pobegao glavom bez obzira. S druge strane, turski Efes je pun antičkih spomenika, a poseta mnogima od njih je i besplatna.

Veliki teatar koji prima 25 hiljada ljudi ili Artemidin hram, samo su neki od istorijskih spomenika koje ćete naći u Efesu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online