Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 06.04.2014.
08:00
trivago.com, b92.net A

SavetI za onlajn rezervaciju hotela

Danas postoji sve više načina, koji će vam olakšati da izaberete svoj idealan hotel. Tehnologija je otišla tako daleko da vam dopušta da napravite svoju rezervaciju čak iz vlastite fotelje.

Od kuće ili kancelarije rezervišite idealni hotel (Foto: Ilustracija)
 

Kako biste pravilno izabrali odgovarajući hotelski smeštaj potrebno je proći kroz par koraka, koji vode ka uštedi i izboru idealnog hotela baš za vas. Hotelski pretraživač Trivago napravio je kraći vodič, koji će vam pomoći da na siguran i bezbedan način istražite mogućnosti onlajn bukinga.

1. Pažljivo pročitajte kritike - Iako su mnogi gosti pre vas koristili usluge hotela, pažljivo pročitajte njihove kritike i pronađite iskreno mišljenje o zadovoljstu sa datim hotelom. Kritike mogu biti važnije i od broja zvezdica, koje poseduje hotel, zato se ne dajte zavarati.

2. Razmislite šta vam je najvažnije - Pažljivo pročitajte šta sve hotel pruža, kako biste izbegli razočarenje dolaskom na željenu destinaciju. Ako ste ljubitelj bazena, ili možda wellness i spa centra, proverite da li hotel nudi baš te usluge.

Svi hoteli imaju odlične internet prezentacije (Foto: Ilustracija)
 

3. Obratite pažnju na lokaciju hotela - Lokacija hotela je itekako važna, prilikom odlaska u inostranstvo, a naročio u veći grad. Kako ne biste gubili vreme na lutanje po gradu i vožnju, ne baš uvek efikasnim javnim prevozom, pokušajte pronaći hotel u blizini znamenitosti, koje vas zanimaju.

4. Izaberite odgovarajući filter - Mnogi buking sajtovi nude mogućnost filtriranja vaših preferencija, kao što su cena, udaljenost, pa čak i do najstinijih detalja, koji vam pružaju informaciju o kućnim ljubimcima i slično. Izbor pravog filtera će svakako ubrzati proces vašeg bukinga i rezultirati izborom hotela po meri.

5. Izaberite željeni tip sobe - Ne zaboravite da hotelski smeštaj pruža više tipova soba, kao što su jednokrevetna, dvokrevetna, apartman, kraljevski apartman i sl. Ako putujete sami, zasigurno je jednokrevetna soba bolja opcija, u protivnom ako ste u paru, predhodno se raspitajte koju vrstu kreveta soba pruža.

6. Proverite šta je sve uključeno u cenu - Svaki hotel i buking sajt ima različitu politiku plaćanja, kada je u pitanju sam boravak. Svakako vredi prethodno se raspitati da li su sadržaji kao što je doručak, korišćenje wellness centra, boravišna taksa uključeni u cenu.

7. Ne gledajte samo na zvezdice - Broj zvezdica, kojim raspolaže hotel, nikako ne bi smeo biti ključni faktor prilikom rezervacije željenog smeštaja. Reputacija hotela i kritike zadovoljnih gostiju su svakako bolje ogledalo kvaliteta i usluge koju pruža hotel.

Hotel iz snova (Foto: Ilustracija)
 

8. Uporedite različite "buking" sajtove - Cene hotelskog smeštaja se menjaju u zavisnosti od ponude buking sajta. Prilikom rezervacije hotela, svakako savetujemo da proverite više opcija istovremeno, kako biste uštedeli, kako novčano, tako i vremenski. Hotelsk pretraživač vam može pomoći da uporedite cene sa preko 150 različitih buking sajtova i izaberte vaš idealan smeštaj.

9. Proverite datum odlaska - Ponekad promena datuma, pa makar i za jedan dan, može rezultirati u daleko nižoj ceni. Pažljivo proverite da li se u željenom periodu održava festival, konferencija i bitan događaj, koji može dodati po koji evro na vaš račun.

10. Izaberite pravu destinaciju u pravo vreme - Kako su pojedine destinacije atraktivne u određeno godišnje doba, npr. Pariz u proleće, Beč za vreme božićnih praznika, budite svesni da je hotelski smeštaj u jeku sezone mnogo skuplji. Hotelske cene nisu fiksne, već se menjaju u zavisnosti od godišnjeg doba.

11. Upotrebite mobilnu aplikaciju - Za nešto naprednije korisnike i ljubitelje pametnih telefona, mobilna aplikacija je idelano rešenje za buking. Prednost pomenute aplikacije, osim što je jednostavna za upotrebu, je svakako mogućnost pretrage hotela u vašoj neposrednoj blizini.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online