Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 19.01.2014.
08:00
Glassrpske.com/D.S. A

Mesto za prave skijaše

Kicbil, najpopularnije skijalište u Austriji, osim kilometrima staza, turiste privlači i odličnim šopingom, mnogobrojnim kafićima i zanimljivom arhitekturom. Snežni dragulj Austrije se nalazi u Tirolu u Alpima i ima populaciju od jedva 10.000 ljudi, ali tokom jedne sedmice u januaru, taj broj se udesetostruči. Razlog je legendarni spust, najprestižnija trka u Svetskom kupu skijaša, na kojoj svi hoće da pobede. Ta trka može da se uporedi sa Vimbldonom u tenisu, Velikom nagradom Monaka u "formuli 1" ili turnejom četiri skakaonice u ski-skokovima.

Izazov i uživanje za skijaše: Staza u Kicbilu
 

Start Štrajfa, staze na kojoj se vozi spust, nalazi se na nadmorskoj visini od 1.665 metara u Hanenkamu i posle spektakularnih 3.312 metara dolazi cilj na visini od 802 metra, skoro u centru grada.

Najstrmiji deo staze nosi naziv Mausfal, koji ima pad od 85 odsto i u njemu skijaši dostižu brzinu od 140 kilometara na čas pri letu od 80 metara.

I dok se spust vozi duž Štrajfa, staza za superveleslalom nosi ime Štrajfalm, a pista za slalom zove se Ganselernhang. Tokom vikenda kada su trke u Kicbilu, smeštaj je vrlo teško naći u centru, pošto je on rezervisan za skijaške timove, ali je sreća što je to mesto okruženo nizom malih mesta, koji nude akvalitetan smeštaj.

Tako u Aurahu, koji se nalazi na samo pet kilometara od centra Kicbila, tokom te sedmice možete da nađete smeštaj za oko 40 evra po osobi.

Kicbil je jedno zaista lepo mjesto, sa uređenim šetalištem, duž kojeg možete da nađete brojne radnje, među kojima je i ekskluzivna prodavnica Luja Vitona. Mnogi veći gradovi to nemaju.

Usluge - Cene:

Smeštaj - oko 30 evra

Ski-pas  - 150 evra

Hrana za dan - 20 evra

Provod (kuvano vino, kobasice, piće) - 20 evra

U Kicbilu možete da nađete i veliki broj restorana sa domaćom kuhinjom, u kojima možete da uživate u pravim austrijskim kobasicama, a obavezno morate da obiđete i neku od kafana, po kojima je to mesto veoma poznato.

Nezaobilazna je i Goinga, mesto koje je udaljeno nekih desetak kilometara. Tamo se nalazi hotel "Štanglvirt", koji svojim posetiocima nudi uživanje u Tirolu i to na poseban način. Tako na najnižem nivou postoji restoran koji se nalazi odmah pored štale za krave, pa ako imate želju, možete i da hranite neko telence na flašicu.

Staza Sent Johan


Ako vam skijaške staze u Kicbilu brzo dosade, idite u Sent Johan, koji se nalazi na oko 20 kilometara na putu do Salcburga. Tamo smeštaj nije dobar kao u Kicbilu, ali su staze zaista izazovne, ne idu toliko u visinu, kao što je slučaj u jednom od najpoznatijih ski-centara ne samo Austriji, već i celoj Evropi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online