Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 02.08.2011.
15:58
Srna A

Hrvatska bi da se otarasi siromašnih turista

Na pojedinim parkinzima na privatnim posedima na Makarskoj rivijeri u Hrvatskoj, osim cenovnika, može se pronaći i natpis "samo za bogate", a reklama je ispisana na hrvatskom i engleskom jeziku. Parkiranje u hladovini bora preko puta šljunkovite plaže izgleda da je prava egzotika, a moguće je da je vlasnik ovog "parkinga" ideju dobio posle čitanja teksta u listu "Makarsko primorje" gde je napisano da turisti koji malo troše samo smetaju.

Idejni tvorac "parkinga za bogate" je Zvonko Brbić, mladi ekonomista, koji je baštu svoje babe pretvorio u prostor za ostavljanje kola. 

Ako ostavite auto na "parkingu za bogate", možda se tako i ostetite, smatra vlasnik 

"Babino je dvorište. Baba Marija ima 86 godina i teško joj je bilo da celo leto zaliva salatu i kupus da po žegi opstanu zeleni. Onda sam je nagovorio da isprobamo s parkingom. Naplaćujemo samo ulaz, izlaz je besplatan. Neko može ostaviti vozilo sat, neko čitav dan, njegov problem. Baba Marija i ja smo se malo poigrali s cenom. Leti kada je parking naplaćivan 30 kuna gosti su se bunili, raspravljali, bilo im skupo. Onda smo drugo leto probali 150 kuna. Nismo baš pogodili! Iako zašto ne! Jeste li u najlepšem mestu na Jadranu? Onda to i košta! Ove godine smo se prilagodili bogatima. Zar nije lepo kada omogućite da se svako tako oseća i bude srećan. Niko još do sada nije postavio pitanje cene. Popodne niti ne dežuramo, ljudi nas sami potraže da plate", kaže Zvonko.

Na ostalim privatnim parkinzima duž hrvatskog Jadrana cene se kreću od 20, pa sve do 100 kuna za ceo dan, iako je reč o neuređenim površinama. Međutim, u sred turističke sezone u Hrvatskoj parking mesto je najtraženiji "artikal" na primorju pa su vlasnici praznih površina to rešili maksimalno da iskoriste. 

Izvršni direktor nedeljnog lista "Makarsko primorje" Ivo Ćurković nedavno je objavio tekst da turisti iz Bosne i Hercegovine samo smetaju, a pošto malo troše.

Ćurković je u podužem istraživačkom tekstu naveo da je "bolji jedan gost koji će dnevno ostaviti 500 evra nego njih deset koji će ostaviti po 30 evra ili njih nekoliko stotina ili hiljada koji vikendom dolaze iz BiH na jednodnevne izlet".

Posle ovog teksta reagovao je i hrvatski predsednik Ivo Josipović koji je na svom statusu na "Fejsbuku" napisao da je svaki gost dobrodošao u Hrvatsku, a posebno prijatelji iz BiH.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.08.2011. 16:06
HAHAHAHA E sad sam se bas slatko nasmejao.
Petak 09.09.2011. 09:31
A srpski turisti su najvise dobrodosli...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online