Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.07.2011.
08:00
Vestionline A

Prevare na koje turisti najčešće "padaju"

Varanje tursita, kojima su "oči gladne" svega što nepoznati grad i država imaju da ponude, karijera je mnogih koji žive u atraktivnim turističkim mestima. Evo nekoliko primera na šta da obratite pažnju kako se kasnije ne bi desilo da se pitate "gde mi je bio mozak?".

Dok ste na putovanju u nekoj stranoj zemlji, osim što se treba da znate da se opustite i uživate, uvek morate biti i na oprezu. Kažu da u stranoj zemlji treba ponavljati u sebi rečenicu: Ako izgleda predobro da bi bilo istinito, verovatno i jeste predobro da bi izgledalo istinito. Ali, ima i situacija, koje u startu "mirišu" na prevaru, samo ih treba na vreme uočiti i prepoznati.

Na sajtu lonelyplanet.com napravljena je lista najčešćih muljatora u čije klopke se lako upada ako niste dovoljno informisani, i zato - čitajte i učite!

Lažna policija - Nije neuobičajeno da Vas zaustavi lažni policajac sa zahtevom da vidi vaš pasoš ili vozačku dozvolu. Vrlo je verovatno da uoči neku "nepravilnost" vezanu za vizu ili izmisli saobraćajni prekršaj i zatraži da na licu mesta platite kaznu (što su radili i lažni policajci u Srbiji). Na ovo nikako ne nasedajte. Ponudite se da odete sa njim u policijsku stanicu sa izgovorom da želite da ispravite "nedostatak" ili nešto slično. Policajac će se tada najverovatnije izviniti i otići.

Taksisti na aerodromu - Vozači koji čekaju na aerodromima one koji su prvi put u gradu odraće do gole kože, samo ako ih puste. Od toga da će vas vozati i vozati uličicama kako bi vam naplatili što više do toga da će čak tražiti novac unapred i sa vašim novcem odvesti drugu mušteriju.

Pre nego što taksi krene, dogovorite cenu i platite tek kada vas dovede do odredišta. Bilo bi dobro da se unapred raspitate koliko bi mogla da košta vožnja od aerodroma do hotela ili nekog drugog mesta gde idete. A bilo bi dobro i da koristite usluge od licenciranih taksija.

Po Beogradu se i dalje prepričava kao je čovek iz unutrašnjosti Srbije vozom stigao do glavne železničke stanice i odatle uzeo taksi da ga preveze do autobuske, odakle je hvatao prevoz za nastavak putovanja. Ništa tu ne bi bilo strašno da razdaljina između dve stanice nije 100 metara, ili dva minuta laganog hoda. Taksista ga je, naravno, vozao kroz uličice desetak minuta, i naravno to naplatio.

"Vaš hotel je zatvoren" - U nekim zemljama ovo je uobičajena prevara. Vaš taksista će pokušati da vam uvali priču kako su hotel ili prodavnica u koji idete zatvoreni i preporučiće vam neki drugi i još bolji. Naravno, od vas će za to tražiti proviziju. Ova prevara je više neprijatna nego štetna, ali najbolje je da ne dođe do toga pa insistirajte da ipak želite ići tamo gde ste rešili.

Osigurajte skuter vašim ključem i katancem 
 Prevare sa skuterima - Skuter koji ste iznajmili ima dva ključa. Jedan je kod vas, a drugi ostaje u agenciji koja vam je skuter iznajmila. Kada ga posle vožnje parkirate, dolazi neko iz agencije za iznajmljivanje i "ukrade" ga, a od vas se onda traži da, naravno, platite gubitak, s obzirom da ste im kao garanciju ostavili pasoš ili neki drugi lični dokument. I potpisali ste ugovor (bez čitanja) da ćete platiti ako se nešto dogodi. Savet - za svaki slučaj imajte svoj katanac, kojim ćete zakačiti skuter za nešto. 

Odlična ponuda u radnji - Pošto vas je prijateljski vozač taksija ili rikše uputio u povoljnu prodavnicu s tepisima, nakitom od korala ili nekim drugim privlačnim stvarčicama tipičnim za zemlju koju posećujete, obasipa vas ponudama kojima je teško odoleti. Razmislite dobro - jer to što kupite verovatno vredi mnogo manje nego što nameravate da platite.

Ekstra savet - čuvajte se lejdiboja na Tajlandu

 

Ako pogledate međunožje ove lepe azijatkinje shvatićete o čemu pišemo

Svaki muškarac koji ode na Tajland poželi da poseti neki od privlačnih salona za masažu ili da iz bara izađe sa egzotičnom lepoticom. Međutim, mnogima se desi da završe sa lejdibojem.

Naime, pored prekrasne prirode, Tajland je poznat i po lepim ženama, ali i lepim muškarcima za koje mnogi misle da su žene. I lejdiboj je upravo to, muškarac koji je promenio pol i postao žena, ali je sačuvao svoj muški polni organ. Mnogi su naseli na njihovu lepotu, a na sajtu  news.com.au jedan od tih muškaraca je odlučio da svoje iskustvo podeli s ostatkom sveta, a i savete koje je dobio od iskusnijih.

On kaže da je na Tjlandu najnormalnije da vam se svidi lejdiboj, jer je u svakom baru najmanje jedan, a vi nemate pojma ko je on. Evo kako se spasiti vlastite blamaže: 

 - Prvo, iako je teško naći fizičku razliku između njih i žena, najlakše ih je otkriti po pokretima tela, koji uvek nisu dovedeni do savršenstva.

- Drugo i verovatno najvažnije, laejdiboj će se uvek, ali uvek "igrati" s kosom na načine na koje to žene ne rade jer se još nisu navikli na glamurozne frizure i jer su vrlo nesigurni kada je kosa u pitanju.

- Gledajte im stopala. Ona su muška, a samim tim i veća. Odaju ih i nešto šira ramena, a aamovu jabučicu nemojte ni pokušavati da uočite jer su se za to pobrinuli operacijom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online