Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 02.07.2011.
12:00
putovanja.info A

Možete u Grčku, ali ponesite benzin za povratak

Hrabri putnici koji su se i pored nemira i učestalih generalnih štrajkova usudili da krenu u Grčku po povratku sa letovanja doneli su uputstva za one koji tek kreću na odmor. Glavni savet je: ne krećite bez tri kanistera benzina!

U Pireju nije bilo trajekta

Iako je turiste najviše mučilo da li će uopšte preko Makedonije moći da uđu u Grčku i koliko će čekati na granici zbog štrajka carinika, Srbi koji su stigli do svojih destinacija javljaju da se preko granice Đevđelija - Evzoni može preći bez većih zadržavanja.

Učesnici internet foruma ovako opisuju situaciju: "Automobili granicu prelaze normalno sa manjim zadržavanjima, što verovatno zavisi od doba dana kad se preko nje prelazi", dok slično piše i drugi: "Moj brat se javio iz Grčke. Uprkos upozorenjima išao je na Evzoni i prešao granicu za 10 min".

Ipak, stiče se utisak da turisti koji su na put krenuli autobusom imaju drugačija iskustva: "Autobusi imaju problema sa prelaskom granice, puštaju ih ali na svakih sat-dva. Neki su mi rekli da su čekali i po četiri sata na prelazak", javio je korisnik foruma "Marko15".

Oni koji su se odlučili da poslušaju upozorenja i putuju preko Bugarske, javili su da je prelazak preko Grčke granice bio brz. Većina ljudi ipak nikada nije išla ovim putem za Grčku, te je zato svoje iskustvo javio korisnik foruma "Markuzo" opisujući ovaj pravac: "Od Beograda do graničnog prelaza Gradina ima oko 335 kilometara, a od Niša do Gradine, vozi se dobro asfaltiranim putem. Sve u svemu, do granice se putuje oko tri i po sata, i na ulazak u Bugarsku se čeka oko 50 minuta".

Ne dozvolite da Vam presedne raj grčkih ostrva

Prema savetima ovog člana foruma Putovanja.info kada se krene ka Sofiji, samo treba pratiti znake za granični prelaz Kulata, a sve je odlično obeleženo. Novi autoput za Blagoevgrad je međutim dugačak samo 40-tak kilometara: "Narednih 125 kilometara puta podseća na Ibarsku magistralu - loše asfaltiran, linija je puna, a ima i kolotraga. Na samom prelazu Bugarska-Grčka čeka se oko 15 minuta".

Oni koji su stigli u Grčku javljaju da u zemlji sve funkcioniše normalno osim točenja benzina, u Polihronu ga nije uopšte bilo. Zato jedan posetilac savetuje: "Bez tri kanistra za gorivo nemojte kretati na put".

Struje takođe nije bilo - nestajala je na par sati. Tokom dana to nije problem, kažu turisti, ali pošto se vratite sa plaže i želite nešto da spremite za ručak, može vas sačekati neprijatno iznenađenje. U restoranima tada možete da naručite samo ono što je spremljeno pre nego što je nestala struja.

Iako mnogi govore da su ostrva daleko od nereda i haosa, koji su pogodili Atinu i Solun, ipak nije sve bajno. Na Tasosu niko ne štrajkuje, kako je napisao član foruma "Aster": "Sve radi normalno, prodavnice su snadbevene, pumpe rade, a restorani su uveče prepuni".

Međutim, problema imaju oni koji su do poznatih ostrva pokušali da doputuju pošto je štrajk počeo - trajekti nisu polazili iz luke Pirej, a kompanija Anek Lines otkazala je polaske za Rodos i Santorini, odnosno Krit. Što se aerodroma tiče, situacija je malo bolja - letovi su se odvijali, ali su kašnjenja bila i po tri sata.

Većina naših turista, ipak, štrajk ne shvata ozbiljno i ne plaše se kako će se snaći. Pa se tako na forumu Putovanja.info pojavila i poruka: "Najveći problem je taj što se višegodišnja Grčka kriza sada prenela i u moj novčanik. Izgleda da sam ovde predugo".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online