Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 25.06.2011.
08:00
A

Ovo nikad ne radite na putovanjima

Bez obzira koliko iskusan putnik bili, možete se naći u situaciji koju biste najradije zaboravili, kad već ne možete da popravite učinjenu štetu. Da bismo vam olakšali, evo nekoliko korisnih saveta.

"Nikada" je poprilično jaka reč kada se govori o putovanjima. Tako počinje tekst autora Pol Hansford, koji je objavljen na stranici news.com.au. I, kako i sam navodi, ne voli često da koristiti tu reč jer mu se mnogo puta dogodilo da kaže "nikada više neću ići u taj grad", pa na kraju ode opet.

Međutim, postoje neke stvari koje je uradi dok je bio na putovanju i tvrdi da ih zaista više neće ponoviti. Ako postoji mogućnost da naučimo barem nešto zahvaljujući tuđim greškama, onda je ovo prava prilika.

Ne ispijajte tekilu sa crvom, nikada se ne zna kako će da se završi

Kladiti se sa strancima na ulici - Autor teksta ispričao je anegdotu sa svog putovanja u Nju Orleans. Dakle, dok je šetao ulicama naišao je na stranca koji mu je rekao: "Kladim se u pet dolara da znam koliko je dece imao tvoj otac". Autor je naravno pomislio da nema šanse da stranac zna odgovor na to pitanje i da će lako zaraditi pet dolara. Kako se samo prevario! Stranac ga je pogledao i rekao: "Tvoj otac nije imao decu, tvoja mama jeste"! Ovo je samo jedan od primera kako u stranom gradu možete ostati bez novaca. Savet je - izbegavajte opklade i šibicarenja.

Izlagati se suncu bez zaštite  - Da, sigurno vam nije prvi put da ste se našli u situaciji da znate da ćete biti izloženi suncu duže vreme. Imate kapu, odeću, a za deo kože koji je izložen suncu uopšte se ne brinete jer se vama ne može dogoditi da izgorite. Pogrešno! Imaćete kao rak crvene ruke i nos, pećiće vas koža i verovatno nećete biti jedini u tome jer ćete se dobro uklopiti s ostalim nepažljivim turistima.

Ispijati alkohol iz boce u kojoj se nalaze crvi  - "Poslednji put kada sam to uradio, probudio sam se u mračnoj uličici, pantalone su mi bile otkopčane, a u džepu sam imao više novaca nego kada sam napustio svoju hotelsku sobu. Sva sreća ne sećam se šta se dogodilo, a želim da tako i ostane", napisao je autor teksta.

Seks sa osobom koju ste tek upoznali može da upropasti odmor
Imati seks sa nekim koga ste trenutno upoznali - Ma koliko vam bilo teško da odolite zlatno pravilo je da nikada ne upražnjavate seks sa nekim koga sretnete na putovanju. Dva su moguća raspleta, a ni jedan nije dobar, tvrdi autor teksta.
  • Postoji mogućnost da s tom osobom povedete ostatak putovanja, napravite mnogo zajedničkih fotografija i onda posle deset godina slučajno naletite na te fotografije u zagubljenom foto-albumu pitajući se: "Pa, ko je to uopšte?"
  • Druga opcija je: vi ste samo hteli seks na jednu noć, ali te želje nisu bile obostrane. Ostatak putovanja provešćete u pokušajima da izbegnete osobu koja vas uhodi i ne da vam mira.

Zamolite nekoga da vas probudi - "Samo sam jednom koristio uslugu hotelskog buđenje. Trebalo je da u pola pet ujutru uhvatim let za Los Angeles. Nisu me probudili, a kada sam izlazio iz hotela požalio sam se osoblju i dobio odgovor: 'Izvinite gospodine, zaspao sam'", ispričao je Pol Hansford.

Pokušate da prošvercujete ekstra kilogram prtljaga na jeftinim letovima - Jeftini letovi po Evropi prava su blagodet, ali ni u kom slučaju nemojte pokušati da strpate više kilograma od dozvoljenog u vaš ručni prtljagu. Može vam se dogoditi da platite mnogo, mnogo više nego što ste planirali.  

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online