Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 14.04.2016.
03:30
www.klanrur.rs, Vestionline A

Intervju sa Mohamedom Fadlom glavnim za WoT eSports: Tenkove igra i starija ekipa!

Tokom Grand Finals događaja prošlog vikenda u Varšavi imali smo prilike da sednemo uživo sa šefom eSports odeljenja Wargaminga i u vrlo opuštenom razgovoru saznali mnoge interesantne stvari – kako je novi format bitaka uticao na takmičenje, koliko su velike razlike između ruskih i ostalih timova, kako gledaju na uključivanje virtuelne stvarnosti za gledanje mečeva ali i činjenicu da su izuzetno ponosni na to što na World of Tanks eSports događaje dolaze čitave porodice zahvaljujući nešto starijoj publici koja je uključena u igru.

Wargaming

Gospodin Fadl je izrazito pristupačna i prijatna osoba tako da je intervju prošao u vrlo opuštenoj atmosferi, takoreći drugarskoj, a prva stvar koja nas je interesovala jeste kako je novi format bitaka gde su uključeni i Tier X tenkovi uticao na mečeve?

Postojala je velika bojazan da se uključe Tier X tenkovi jer su se u Wargamingu plašili da će takve borbe biti previše spore, da će biti puno uništavanja iz jednog hica, ali posle testiranja s profesionalnim igračima su jako zadovoljni rezltatima. Borbe su toliko interesantnije da su primetili porast broja gledalaca od 60%. Zato sada kreću s razmišljanjem o 15 na 15 borbama u profesionalnim mečevima i to možemo videti u vrlo skoroj budućnosti.

https://youtu.be/KV1owh1NZW8

S obzirom da smo neposredno pre meča gledali susret Kazna Kru vs Tornado Rox gde je Kazna izgubila za 27 HP pitali smo koliko utiče RNG (random number generator, nasumični faktor u WoT) na profesionalne mečeve? I naravno gospodin Fadl smatra da ima uticaja jer je to mehanika World of Tanks ali da to prosto niko ne primeti kad ide njemu u korist kao i da se na većem broju partija on uproseči. Sledeće pitanje je bilo vezano za razlike u kvalitetu između ruskih i evropskih timova s jedne i azijskih i američkih sa druge pošto su upravo u tom momentu igrana dva meča u kojima su ruski timovi izrazito dominirali nad azijskim. Fadl smatra da je to posledica činjenice da ruski timovi najduže igraju igru ali da se razlike smanjuju u poslednjem periodu tako da će u nekom momentu finalna takmičenja biti mnogo ravnopravnija.

Najviše nas je interesovala publika koja prati WoT eSport mečeve i zamolili smo gospodina Fadla da nam prokomentariše da li očekuju da će se u nekom trenutku WoT mečevi gledati slično kao i sportske utakmice? U Wargamingu su vrlo ponosni na činjenicu da World of Tanks igra dosta raznolika publika, stariji ljudi koji nisu sami po sebi gejmeri ali su našli uživanje u ovoj igri i sada ulaze polako u gejming vode. Ispred hale je postojao poseban red za cele porodice koje su došle da gledaju mečeve (mi smo čak videli i dve gospođe koje su uspavljivale bebe u kolicima u hodniku dok su verovatno muškarci pratili mečeve u hali). Naravno esportisti su uglavnom mlađe osobe i sada imate situaciju da stariji čovek dovede svog sina na meč i onda pokazuje „eto i tvoj tata radi isto to sa tenkom“, na sličan način kao i u klasičnim sportovima. To im vrlo imponuje i sada pokušavaju da tu publiku upoznaju sa Twitchom i drugim platformama na kojima mogu da prate mečeve.

Na kraju razgovora smo se dotakli tehnologije virtuelne realnosti gde je prikazivano kako se World of Tanks partija može pratiti iz perspektive VR-a i oni prate tehnologiju i nadaju se da će to uskoro zaživeti u velikom broju. Možda će proći još nekoliko iteracija virtuelne realnosti pre nego što to postane opšteprihvaćeno ali se svakako ide ka tome.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu: www.klanrur.rs

POVEZANE VESTI

NAUKA I TEHNOLOGIJA DDoS napad na Battle.net
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online