Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 05.09.2014.
08:00
Vestionline A

Kašika u neseseru?! Pogledajte zašto!

Ako primetite da iz tuđeg nesesera viri kuhinjska kašika nemojte brzopleto pomisliti da je vlasnica rasejana ili ćaknuta. Ovaj komad escajga od velike je pomoći pri šminkanju. Pogledajte kako i zašto.

Kašika pomaže da oči budu uredno našminkane
 

Najobičnija supena kašika može mnogo toga da učini za ženinu lepotu. Ovo su njene namene u ze svrhe:

1. Preko noći ostavite u zamrzivaču dve velike kašike. Ujutru ih izvadite iz leda, pa zadnju, zaobljenu, stranu lagano pomerajte ispod očiju. Pokreti će pomoći da se istisne višak vode, a hladnoća će neutralizovati natečenost.


2. Hladnom kašikom možete nežno protrljati i novonastalu masnicu i tako sprečiti dotok krvi do ovoga područja čime ćete ubrzati zaceljenje.

3. Kašika je odličan alat za podvlačenje ravnih i krivudavih linija, što je poželjno prilikom nanošenja ajlajnera. Prislonite dršku kašike uz kapak i povucite ravnu liniju, dok će vam mačje oči podariti obla strana.

4. Obla površina kašike sprečiće i razmazivanje maskare. Stavite je ispod kapka kad nanosite maskaru, upotrebite četkicu za uobičajenu aplikaciju, pa ostavite minut-dva dok se boja ne stablizuje.

5. Uvijte trepavice uz pomoć kašike: obli deo pritisnite uz kapak oka, prstom dodirnite trepavicu i gurajte je uz rub kašike oponašajući efekat uvijača.


6. Napukla vam je površina senke za oči ili kompaktnog pudera u prahu? Smesi dodajte kap ili dve alkohola pa zadnjom stranom kašike izravnajte površinu. Ostavite da se osuši i nastavite da koristite kozmetički proizvod kao i ranije.

7. U kašiki možete izmešati omiljenu boju senke za oči sa malo vazelina kako bi dobili originalni sjaj za usne.

8. Isticanje obraza šminkom može se pretvoriti u pravu stravu i užas ako niste vešti u senčenju jagodica. I tu pomaže kašika!. Prislonite je na jagodicu obraza, pa ispod zakrivljene linije nanesite prah za konture.

9. Neka kašika bude paleta za umetničko ukrašavanje noktiju. Nakapajte u nju dve ili više boja laka za nokte i tako olakšajte mešanje boja.

10. Ubrzajte proces uklanjanja akni s lica uz pomoć tople kašike. Stavite kašiku u toplu vodu (voda iz slavine koja nije prevruća i neće opeći kožu) pa njome poklopite aknu i držite je sve dok se površina kašike na ohladi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online