Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 13.12.2010.
11:31
Lisa rs A

Budite sami svoja kozmetičarka

Jedno subotnje posle podne neka bude samo vaše, stan pretvorite u mirisni kozmetički kutak, opustite se i „nahranite” dušu i telo. Mislite na sebe...Prirodna kozmetika najviše prija našoj koži. Bez obzira na vrhunska dostignuća u industriji kozmetike, koža najbolje reaguje na supstance neopterećene konzervansima, alkoholima ili parfemskim dodacima.

Iako već sigurno imate i koristite proverene preparate za negu vašeg tipa kože, budite uvereni da će joj najviše prijati ako je povremeno „počastite“ hranljivim i aktivnim sastojcima iz svežeg voća ili povrća. Jesen je pravo vreme da licu povratite sjaj i svež izgled, i to iz namirnica koje ne morate posebno da kupujete. Svaka žena sigurno u kući ima mleko, malo meda, jaja ili nešto od voća i povrća.

Ne zaboravite da svakoj vrsti kože odgovaraju određeni sastojci dobijeni po bakinim receptima, znači, svaka se drugačije neguje. Suva koža je, na primer, dehidrirana, sklona crvenilu i perutanju, i potrebno joj je dosta vlage. Zato za ovakvu kožu koristite kamilicu, banane, med, mleko, jogurt, jagode... Pratite naša uputstva, nećete pogrešiti!

Maska za lice

Jednu kašiku meda pomešajte sa dve kašike sitno mlevenih badema i pola kašike soka sveže isceđenog limuna. Utrljajte smesu nežno na lice i isperite toplom vodom.
Umesto gotovog, kupljenog pilinga, lice možete očistiti i domaćom recepturom za koju možete upotrebiti sledeće sastojke - dve kašike kukuruznog brašna pomešajte sa dobro ulupanim belancetom. Stavite smesu na lice i ostavite da deluje bar pola sata.

Za to vreme lezite, zatvorite oči i maksimalno se opustite. Posle toga smesu najpre isperite toplom, uz lagano trljanje kružnim pokretima, a zatim se umijte hladnom vodom.


Protiv bora lice osvežite maskom od dve kašike meda i jednog belanceta. Dobro umućenu smesu ostavite da stoji 20-30 minuta pa isperite vrućom, a zatim hladnom vodom.


Matirajte kožu, rešite se bubuljica

Delotvornu masku protiv pojave viška masnoće (sebuma) lako ćete napraviti uz pomoć tri namirnice koje sigurno imate u frižideru. Da bi koža dobila mat izgled i izgledala sveže, izgnječite jedan svež krompir, pomešajte ga sa malo svežeg mleka i jednim žumancetom. Posle 20 minuta lice operite prvo toplom, a zatim hladnom vodom.

Nečistu kožu negujte maskom koju ste dobili od smese kvasca i mlakog mleka. Kada se osuši na licu, masku isperite. Oljuštite ¼ paradajza, zgnječite ga i pomešajte sa po jednom kašičicom jogurta i gela aloe vere. Dodajte 4 kapi eteričnog ulja mente.


Napravite homogenu smesu i nanesite na lice da deluje oko 10 minuta.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online