Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 26.04.2013.
08:00
pressonline.rs A

Nova Tojota šamar konkurenciji

Velika očekivanja "Tojote" od novog modela "avensis" izgleda da su se dobro isplatila, jer ova japanska perjanica ruši standarde u kvalitetu opreme i vrhunskim detaljima.

Nova Tojota "avensis"
 

Kupce je očarao prevashodno zbog odličnog dizajna, a kada se na to doda da je tokom vožnje "utegnut" na svim poljima, za njega možemo reći da je iz japaske fabrike na drumove stigao kvalitetni automobil.

Prefinjen i napredan

Uz puno ljubavi prema detalju i težnjom ka savršenstvu ovaj četvorotočkaš je zadovoljstvo za svakog vozača i vizuelno je pravi praznik u očima svake estete. Dizajn "avensisa" s novom elegancijom jasno pokazuje da će se "Tojotina" limuzina i dalje "kupovati srca" mnogih vozača. Četvrta generacija ovog modela je sada prefinjenija i naprednija.

Kako bi videli od čega je "skrojena" ova "aždaja", imali smo jedinstvenu priliku da "drajverišemo" novog "avensisa" u verziji 2.0 D-4D sa motorom snage od 124 KS. Predstavio nam se sa upadljivim crtama, nizom novih detalja, kao i besprekornim unutrašnjim prostorom. Jedinstvenog je i modernog dizajna, a njegova unutrašnjost je prostrana, udobna i praktična. Na zadnjoj klupi ima dovoljno prostora za glavu i kolena. Šestostepeni manuelni menjač je odlično upakovan i ima veoma kratak hod ručice, kao i precizno menjanje stepena prenosa.


Inspirisan sportskim duhom

Kontrolna tabla je izuzetno pregledna, a dizajn kabine inspirisan je sportskim duhom. Kada sednete "za volan" ovog četvorotočkaša, otkrićete novu elegantnu i nesvakidašnju kabinu opremljenu nizom elemenata kojim je postignut dobar izgled i bolje upravljanje. Tokom vožnje pokazao se kao veoma stabilan zahvaljujući ESP-u koji objedinjuje rad ABS kočnica i elektronskoj raspodeli kočione sile vršeći nadzor nad proklizavanjem točkova u krivinama.

Maksimalno je startan i do "stotke" stiže za samo devet sekundi. Potrošnja u gradskim uslovima vožnje je 8,5, na otvorenom putu je maksimalno štedljiv i iz rezervoara istera šest litara dizela. Na "cajgeru" maksimalnu brzinu smo isterali na 210 km/h. "Avensis" se može podičiti i sa svojim enterijerom. Instrument tabla je sjajan primer progesivnog, elegantnog dizajna, dobro ukombinovanim mekim površinama, koja tokom noći blješti sitnim lampicama u raznim bojama.

Japanski inženjeri su pazili da porast dimenzija pretoče u veću prostornost putnika u unutrašnjosti. Komfor u ovom četvorotočkašu pruža sasvim dovoljno mesta za pet dvometraša. Na prvo mesto stavljen je kvalitet, funkcionalnost i preglednost gde god sedeli u automobilu. Vozač u "svom prostoru" ima maksimalnu funkcionalnost i totalnu preglednost. "Avensis" jednostavno izgleda stvarno dobro do detalja, i to počev od migavca, spoljnih retrovizora, zaštitne rešetke hladnjaka, istaknute linije karoserije, upadljivo oblikovani farovi... Međuosovinsko rastojanje je 2,7 metara, dok je dugačak 4,7 metara. U prtljažniku koji iznosi skoro 509 litara ima dovoljno mesta da se smeste tri velike putne torbe, kao i razne sitnice.


Bezbedan za čistu peticu

Njegova bezbednost je na vrhunskom nivou. U standarndoj opremi dolazi sa ABS-om, ESP-om, šest vazdušnih jastuka, tempomatom, signalizacijom za nevezivanje pojasa i mnogim drugim sigurnosnim dodacima. Euro NCAP je ove godine uveo novi sistem dodeljivanja nagrada koji je znatno strožiji i zahtevniji, ali ujedno i izazovniji za proizvođače automobila u takmičenju njihovih modela. I pored zahtevnih kriterijuma, "avensis" je dobio pet zvedica, što je ujedno i najveća moguća ocena bezbednosti i time pokazao da je uspešno napravljen automobil izuzetne sigurnosti. "Tojotino" novo čedo, u Srbiji se prodaje već od 22.850 evra.

Međutim, kao i za njegovu bezbednost, i mi "avensisu" dajemo najveću ocenu "5" za sve što nam je pružio tokom četvorodnevne vožnje širom Srbije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online