Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.05.2012.
08:00
B. Božin - Vesti A

Kola koja izazivaju ljubomoru komšiluka

U prevodu 500L znači "slatki mali auto L veličine", opisuje jedan od najtiražnijih nemačkih magazina "Auto-bild" najnoviji proizvod Fijata iz Kragujevca i nastavlja: "To je čudno ime za mini-kombi, ali "multipl" nije pogodan naziv posle poslednjeg dizajnerskog promašaja koji je imao ovaj italijanski proizvođač - 600 multipla".

POHVALE IZ NEMAČKE - MAGAZIN "AUTO-BILD" TESTIRAO NAJNOVIJI PROIZVOD FIJATA IZ KRAGUJEVCA

Novi Fijatov kombi zato izgleda mnogo ljupkije, piše "Auto-bild", jedan od najtiražnijih auto-časopisa u Evropi. On nosi izgled uspešnog modela 500, a sa dužinom od 4,14 metara popunjava rupu između automobila opel meriva i kia venga. Uz moto "stilski i mondenski ekstra" Italijani će od oktobra krenuti da osvajaju tržište.

Sedam sedišta


Na modernu automatiku će vozači morati još da sačekaju. Fijat takođe planira dužu varijantu sa sedam sedišta kao i pogon na sve točkove. "Auto-bild" je već ponudio ime za novu verziju - "500XL".

Da li je to prvi kombi, koji će da izazove ljubomoru komšija, zapitao se "Auto-bild". To bi moglo da se desi, glasio je odgovor. Dizajn je mešavina "panda-luka" i nekoliko oštrijih linija, čime se vešto izbegao dosadan izgled sličnih modela. Svetla su nešto proširena, a hromirane brave deluju veoma solidno. Dvobojno lakiranje sa crnim krovom i belom karoserijom pripada top-verziji "pop", pohvale su prilikom testiranja novog modela.


Napred se sedi na kratkim i visokim sedištima, koji odlično pasuju, što je retkost kod italijanskih vozila, zaključili su eksperti "Auto-bilda". Šoferšajbna je urađena sa tankim okvirima, tako da omogućava da je jasan pregled vozaču, što je danas skoro zaboravljeno kod ostalih vozila, a znači plus u pogledu sigurnosti pri vožnji.


Otpozadi se Fijat odrekao eksperimenata, pa su vrata konvencionalna, a pregrada na zadnjem sedištu može da se pomeri po dužini, ali ne i da se razmontira, ali i to je sasvim dovoljno. Majke će sigurno da se obraduju zbog velikih i praktičnih otvora za ulazak u auto, a deca zbog visokih sedišta pozadi. Gepek sa podešavajućim dnom nudi prostor za najmanje 300 litara više prtljaga nego što ima polo, zaključili su stručnjaci "Auto-bilda".


Novo auto čak zadovoljava pravila azijskog feng-šuija, jer ima dosta svetla, lakiranu armaturu i dvostruki fah koji izdaleka podseća na posude za držanje hleba. Prototip poseduje kožna braon sedišta, a pored toga se nudi širok izbor štofova za individualne ukuse i za svačiji džep.


Ovaj mini-kombi stoji na platformi novog punta, koji sa 2,61 metara (plus 10 cm) nudi više mesta i komfora nego do sada. Po ceni od 16.000 evra se za početak nude tri motora: jedan od 1,4 litra i 100 konjskih snaga, nešto jači dvocilindrični "tvin-er" od 0,9 litara i 105 konjskih snaga, kao i dizel motor sa 1,3 litra i 95 konjskih snaga. Kasnije će se ponuda proširiti na dizel od 1,6 litara i 120 konjskih snaga, jednu verziju na gas, kao i 1,4 litarski turbobenzinac sa 180 konjskih snaga.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online