Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 12.07.2011.
08:00
Autoportal hr A

Ko su mladi šampioni Ševroleta?

Ševrolet je pred studente primenjene umetnosti iz 22 evropske zemlje stavio zadatak da ove godine pomognu kompaniji da proslavi stogodišnjicu postojanja. Prijavljen je rekordan broj od ukupno 552 projekta iz 155 škola, i to u sledećih pet disciplina: mode, muzike, fotografije, videa i vizuelnih umetnosti.

Takmičari u kategoriji mode trebalo je da se vrate u daleku 1911. godinu kako bi pronašli inspiraciju i redefinisali stil tog vremena na savremen način.

Pobednički projekat Lubice Mildeove s FA STU-a u Bratislavi, zanimljiva je reinterpretacija takozvane male crne haljine koju najbolje opisuje integracija nekoliko elemenata iz razdoblja 1910. kao što su plisirani ukrasi, v-izrez i drapirani asimetrični oblik rukava.

"Istovremeno radi se o vrlo modernom komadu koji bi mogao biti deo bilo koje savremene kolekcije“, rekao je Igor Todorović, član žirija za ovu kategoriju.

Studenti koji se bave muzikom trebalo je da iskomponuju jedinstvenu rođendansku pesmu za Ševrolet, a pobedničku kompoziciju napisao je italijanski trio s IED-a u Rimu.

Član žirija za kategoriju muzike, Sven Šeferkord, opisao je ovu pesmu kao "modernu i veselu, s dobrom strukturom, koja takođe na dostojan način slavi Ševroletov jubilej, baš kao što je traženo u zadatku".

U kategoriji fotografije studenti su dobili prilično zahtevan zadatak da dokumentuju sto istorije u jednoj jedinoj fotografiji. Pobednička fotka koju su načinili Juliana Križova i Jakub Vlček sa Univerzita Tomaše Bati u Češkoj, odlično odražava prošlost, sadašnjost i budućnost u jednoj prekrasnoj fotografiji.

"Ako pogledate pažljivije, naći ćete priču u svakom detalju. Ova fotografija spaja predivnu igru svetla sa snažnom kompozicijom", rekla je Kerstin Zu Pan, članica žirija za kategoriju fotografije.

Takmičari u kategoriji video radova dobili su zadatak da naprave uzbudljivu pozivnicu na proslavu sto godina Ševroleta, a žiri je dodelio dve prve nagrade.

"Projekti su bili tako međusobno različiti da se nisu mogli upoređivati. Smatramo da su oba jako dobra, svaki sa svojim specifičnim stilom“, objasnio je Semjuel Prat, član žirija za ovu kategoriju.

Video koji su snimili petorica studenata s "Ecole Emile Cohl" iz Liona sasvim je ispunio zadatak predstavljanja Ševroletove linije proizvoda i poigravanja s Ševroletovim bogatim nasleđem na vrlo dinamičan i zanimljiv način: preko iskustva animiranog putovanja kroz vreme, i još do Meseca i natrag.

Drugi prvonagrađeni projekat napravio je tim trojice studenata s AA&RF FUD UJEP-a iz Češke. Oni su napravili svež, mladalački i kreativan video utemeljen na univerzalnim vrednostima pravog prijateljstva među mladima i iskustva putovanja drumovima kroz predivnu prirodu.

Zadatak dizajniranja atraktivnog postera u kategoriji vizuelnih umetnosti najbolje je rešila Sofija Stergiopolu s OMIRAS-a u Grčkoj.

Ona je iskombinovala dizajnerske skice legendarnih Ševroletovih automobila sa jasnom jubilarnom porukom, što je rezultiralo savremenom interpretacijom brenda iza koga stoji sto godina dizajna i inovacija.

"Vrlo je estetizovan i zaista stopostotno u skladu sa onime što se tražilo u zadatku", rekao je član žirija za vizuelne umetnosti, Vil Hadson.

"Poster spaja nasleđe sa legendarnim dizajnom i budućnošću branda, a istovremeno uključuje Ševroletov električni automobil "volt'", dodao je on.

Svi evropski pobednici dobiće nagradu u gotovini. Osim toga, učestvovaće ovog leta u ekskluzivnom iskustvu rada iza scene sa nekima od najcenjenijih umetnika i stručnjaka.

Trenutno su u planu video projekat sa Semjuelom Pratom na "Off-Courts Film Festivalu" u francuskom Truviju, praćenje fotografa na jednom od sledećih Ševroletovih foto-snimanja, kratko stažiranje u dizajnerskom studiju člana žirija Vila Hadsona, te kreativnom konsaltingu "It's nice that" u Londonu.

Svi evropski pobednici takmičenja "Mladi, kreativni, Ševrolet" će ove jeseni primiti nagrade na svečanoj dodeli u Londonu.

Nedelja 31.07.2011. 10:17
prvo nju testirati pa sevrolet.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online