Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 20.11.2018.
08:10
S. Đurić - Vesti A

Zvonimir Đukić Đule za "Vesti": Rokenrol će pobediti šund

Crnogorski primorski gradovi obezbedili su brojna velika muzička imena za novogodišnje koncerte, a za dobru rokenrol žurku u Budvi, 1. januara, pobrinuće se beogradski rok bend Van Gog.

V. Sekulić
Ponosan i dostojanstven: Đule Van Gog

- Bliži se još jedna Nova godina u nizu. Van Gog 1. januara u Budvi sa Partibrejkersima deli binu i to će biti po mojim saznanjima jedno urbano rokenrol novogodišnje veče, za razliku od svih ostalih gradova koji su odabrali neke druge programe. Pozivam publiku da dođe i pozivam sve da se u duhu mladosti i raspoloženja zajedno sa nama lepo provedu. Što se tiče 29. 30. i 31. decembra još uvek produkcija odlučuje gde ćemo se pojaviti i u kom gradu ćemo se pokloniti našoj publici - kaže Zvonimir Đukić Đule.

U razgovoru sa frontmenom grupe Van Gog osvrnuli smo se i na stanje rokenrola.

- Ne bih se bavio stanjem rokenrola, već stanjem duha, kulture, nivoa kulture, moralne posrnulosti u svim elementima društva. Mediji propagiraju nešto što ne bi trebalo da bude u dodiru sa omladinom, ali to je jedno stanje kroz koje prolazimo. Bilo je tu i gorih i boljih stanja kroz decenije za nama. Međutim, ostaćemo uspravni i dostojanstveni, ponosni i daćemo sve od sebe da se ne priklonimo nikome i da to neko svoje pismo, taj neki huk i glas koji godinama pronosimo od grada do grada, od generacije do generacije i dalje uspešno i bez šuma delimo sa mladima i onima koji se tako osećaju.

Na pitanje kako se boriti protiv rijalitija i šunda koje nam nude mali ekrani, Đule kaže da je recept jednostavan.

- Promeniti kanal. To je jedno sredstvo koje trigeruje nezadovoljstvo u svakom normalnom čoveku. Ali zašto se izlagati nivou stresa nepotrebno. Stres škodi i tenu i srcu, pritisku i holesterolu i duhu i duši. Jednostavno promeniti kanal i ostati svoj, provoditi vreme slušajući muziku, čitajući knjigu, biti sa najbližima, u parku. Ti nepoznati ljudi sa nadimcima su tu da negde da neku vodu, neki mulj dignu sa dna. Međutim, nećemo se baviti njima, bavićemo se nekim lepim stvarima, pozitivnim mislima i trudićemo se da u svakom novom danu svi zajedno eliminišemo stres. Ako eliminišemo stres nestaće i strah, ako nestanu stres i strah bićemo neki novi mi, neki bolji mi.

Uskoro novi album

U razgovoru za "Vesti" popularni muzičar najavio je i novi studijski album.

- Završili smo novi studijski album i u decembru ćemo pustiti prvi spot i prvi radijski singl, a onda u februaru očekujemo i taj dan u kome ćemo novi album podeliti s publikom. Album je lud, potpuno lucidan, rokenrolerski infantilan, dobri su tekstovi i verujem da će biti na radost kako staroj tako i novoj publici - kaže Đule.

Energičnim, njima svojstvenim nastupima, beogradski rokeri osvojili su srca brojnih fanova i u dijaspori.

- Nedavno smo imali koncert u Minhenu, koji je prošao fantastično. Za nama je koncert i u Frankfurtu. Pred nama su koncerti u Italiji, Americi i Kanadi. Doći će sve sa novim singlom i novim spotom, a sa novim albumom i mnogo iznenađenja i sve će biti nekako drugačije, posebno u odnosu do sada.

Pola eks Ju u Crnoj Gori

Osim grupe Van Gog goste će na trgovima i u hotelima na Crnogorskom primorju zabavljati i Lepa Brena, Marija Šerifović, Željko Joksimović, Saša Matić, Jelena Rozga, Dino Merlin, Svetlana Ražnatović, Marinko Rokvić, Halid Bešlić, Dženan Lončarević, Aco Pejović, Sergej Ćetković, Darko Rundek, Psihomodo Pop, Partibrejkersi, Bijelo dugme, Riblja čorba, Who See, Beogradski sindikat.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online