Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 19.06.2018.
13:11
Vestionline A

Body Count pokrenuo metalni zemljotres u SKC

Legendarna američka hip-hop metal grupa Body Count u ponedeljak uveče u ispunjenoj bašti beogradskog SKC-a održala je sjajan, energijom nabijen koncert u sklopu evropske turneje na kojoj promovišu aktuelni album "Bloodlust".

Nemanja Đorđević
Legendarna američka hip-hop metal grupa Body Count na bini SKC

Nekoliko minuta posle 21.30 časova paralelno sa izlaskom neuništivog IceT-ja i ekipe na scenu, počela je da rominja kiša koja je "pretila" celog dana, ali se, ipak, "smilovala", pa se "grmljavina", i to žestoka, osetila onako kako i treba - samo sa bine. 

Ice T se nije, ovoga puta pojavio u dresu Crvene zvezde kao na koncertu u hali Pionir 1997. godine, ali se odmah na početku čuo njegov prodoran urlik "Serbiaaa", a na desetine mobilnih telefona je kao po komandi zasvetlelo u vazduhu.

Eksplozivan nastup grupa je, kao i na prethodnim koncertima, počela obradom Slayer-a "Raining Blood" sa aktuelnog albuma, te je baštu momentalno zatresao pravi metalni zemljotres. 

Glasne ovacije je vrlo vrzo dobio i gitarista Ernie C, takođe simbol grupe, a Ice T je, uoči naslovne teme sa albuma "Manslaughter" (2014), "predstavio" svoje novo" ime - Ice Mother F*cker T Bitch". Jezikom koji je prepoznatljiv otkad se pojavio na sceni, ispaljivao je antirasističke poruke, ispoljavao gnev prema policiji i svakoj vrsti establišmenta, što je publika, dobro znajući šta je čeka, sa oduševljenjem prihvatala i energijom uzvraćala. 

"Voodoo" i "There Goes the Neighbourhood" iz 1992. bile su poslastice za fanove koji su uz Body Count od početaka karijere. Kada je Ice T pitao koliko godina ima najmlađi u publici, dobio je možda i neočekivan odgovor - svega devet. 

U samom finišu, uz neizostavnu "Cop Killer" hitčina "Born Dead" je, međutim, ipak bila iznenađenje, i to za one koji su malo "prečešljali" šta je bend izvodio na prethodnim koncertima. Naslovna pesma sa njihovog drugog albuma je - podarena specijalno Beogradu! 

Kraj je, baš kao i početak, bio u znaku albuma "Bloodlust" ("This Is Why We Ride"). Izbegnut je, inače, kliše da grupa napušta binu pa se vraća na bis. Čak je na inicijativu Ice T-ja, napravljena svojevrsna parodija na toliko puta viđenu scenu, tako što su se svetla ugasila, a publika "po dogovoru" počela da skandira "Body Count". 

Krosover bend Powerstroke i Velšani Astroid Boys predstavljali su sjajan uvod za zvezde večeri u bašti SKC-a.

Sjajan Body Count koncert, pod sloganom "Arsenal fest predstavlja", bio je odlična uvertira u Arsenal Fest 08 koji će biti održan 21, 22. i 23. juna u Kragujevcu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online