Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.02.2018.
20:22
Vestionline A

Matador ponovo pred beogradskom publikom

Jedan od najtraženijih live act izvođača, Matador, nastupiće u subotu, 3. marta u "Belekspocentru" (Španskih boraca 74a), s obzirom na to da je zbog ledenog talasa i zahtevne produkcije promenjena prvobitno planirana lokacija (Hangar kod Luke Beograd).

Blender (promo)
Matador

To će biti njegov treći nastup u Beogradu, za dve godine, već tradicionalno u organizaciji "Blendera". Pored ovog irskog producenta i di-džeja, kao podrška, na bini će se naći mladi predstavnici domaće elektronske scene Ilija Đoković, Nikola Mihailović i Roxa.

David Lynch, koji stoji iza projekta Matador, odrastao je uz muziku izvođača kao što su Stevie Wonder i Diana Ross i bendova poput Guns N' Roses i Oasis, a jedan od njegovih omiljenih albuma je "Dark Side of the Moon" grupe Pink Floyd. Elektronsku muziku otkrio je veoma rano, slušajući mikseve Dave Clarke-a i Richie-ja Hawtin-a. Ubrzo se zaljubio u novootkriveni zvuk i u šesnaestoj godini kupio je prvi gramofon.

Ovaj strastveni kolekcionar ploča di-džej karijeru počeo je u malim klubovima u Irskoj. Posle nastupa velikih svetskih zvezda (Richie Hawtin, Jeff Mills i Groove Armada) u rodnom Dablinu, shvatio je da želi da se bavi muzičkom produkcijom i upisao je studije za inženjera zvuka. Znanje koje je stekao pomoglo mu je da se otisne u produkcijske vode, a specifičan tehno zvuk i dobre tehničke veštine učinile su da njegov talenat brzo bude prepoznat, pa je mali klub u Dablinu zamenio žurkama na Ibici.

Kao vodeći producent pozicionirao se posle EP izdanja "Spooks" i nekoliko zapaženih remiksa. Usledio je niz projekata za "Minus", "Plus 8", "Cocoon" i "PercTrax". Njegov mračan i minimalistički pristup savršeno se uklopio u stil renomirane izdavačke kuće "Minus", koju je osnovao Richie Hawtin, što mu je omogućilo značajan napredak u karijeri i učinilo ga priznatim izvođačem, kako među kolegama, tako i publikom širom sveta.

U 2014. godini proglašen je za najboljeg live izvođača na Ibici, a dve godine kasnije pokrenuo je sopstvenu izdavačku kuću "Rukus", koja je debitovala EP izdanjem "The Enemy". Na tom projektu je sarađivao sa čikaškom legendom Felix-om Da Housecat-om. Dobitnik je "DJ Awards - Electronic Live Performer" 2016. godine, a njegovo ime prisutno je na listi najboljih koji objavljuje "Resident Advisor".

- Didžejing je nešto čemu se nisam toliko posvećivao neko vreme, ali vratiću se u budućnosti. Produkcija i nastup meni idu ruku uz ruku. Volim publiku, putovanja i da upoznajem nove ljude. Ima nečeg posebnog kada uz sve to još i puštate svoju muziku. Na kraju se sve svodi na to - prezentovanje svoje muzike, to je moja prva ljubav - rekao je Matador u intervjuu za "DJMag".

Osim ljubavi prema muzici, ovaj irski audio inženjer, producent i izvođač, gaji veliku ljubav prema kuvanju. Pre nego što se u potpunosti posvetio muzičkoj karijeri radio je kao kuvar u nekoliko restorana sa Mišelinovom zvezdicom, gde su mu predviđali blistavu budućnost glavnog šefa. Srećom po veliki broj poštovalaca njegovog rada, odlučio se za elektronski zvuk.

Karte za beogradski nastup Matadora, u produkciji "Blendera", nalaze se u prodaji putem mreža "Eventim" i "Gigstix", po ceni od 1290 dinara za parter i 1790 dinara za VIP.

Fb event: www.facebook.com/events/342248226256851

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online