Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.11.2017.
22:42
Vestionline A

Gramatik obećava nezaboravnu fank žurku u Beogradu

Svetski poznati slovenački muzičar i jedan od najcenjenijih producenata današnjice, Gramatik, održaće koncert u četvrtak, 23. novembra (od 20 časova) u Belexpocentru, u okviru evropske turneje "RE : COIL Tour LIVE". Kao predgrupe, nastupiće domaći funky/jazz sastav Gramophonedzie Live Experience i dinamični dvojac iz Pariza, The Geek x VRV, koje nazivaju novim prinčevima elektro soula.

Promo (Blender)
Gramatik

Pred sam kraj dvomesečne evropske turneje, Gramatik svojoj publici, uoči prvog nastupa u Beogradu, poručuje:

- Dolazim u Belexpo Centar u sklopu turneje koja je moj omaž tehnici i Nikoli Tesli, u društvu svog prijatelja i gitaristе Adama. Sviraćemo probrane pesme iz moje celokupne diskografije, kako moju novu muziku, tako i stare hitove, od pre deset godina. Čućete i pesme koje su komponovali neki od mojih prijatelja, muzičari iz raznih zemalja. Biće to fuzija moje muzike i nečega što privatno volim i slušam. Obećavam odličnu fank žurku - rekao je Gramatik.

Kroz godine je izgradio karakterističan stil, koji je mešavina raznih muzičkih pravaca i koji postaje njegov zaštitni znak, donosi mu planetarnu popularnost.

- U početku sam samo sekao i kopirao hip hop bitove, zatim sam izdao tech house album, pa elektronske albume i tako dalje. Verujem u konstantno napredovanje i sazrevanje čoveka kao umetnika i zbog toga nikad ne produciram samo jedan žanr. Veliki broj ljudi želi od mene da pravim muziku kakvu sam stvarao pre deset i više godina. Ali, ja to ne mogu jer sam od tada izuzetno sazreo kao muzičar i umetnik. Inspiriše me savremena muzika umetnika koji stalno isprobavaju nešto novo jer od njih učim i postajem bolji. Zato sarađujem sa mnogo muzičara koji se bave raznim žanrovima, a Tom Morello i Gary Clark Jr. su oni sa kojima je postignut dogovor za sledeću godinu. Ko zna šta sledi posle toga - istakao je Gramatik.

On pripada prvom talasu kripto-umetnika i projekata, što se smatra revolucionarnim potezom u svetu muzike. Pobornik je stava da muzika treba da bude besplatna i dostupna svima. Od 2008. godine, kada se zbog potpisivanja ugovora sa američkom izdavačkom kućom preselio u Njujork, objavio je devet studijskih albuma, četiri EP-ja, veliki broj singlova i remiksa. U 2013. godini je osnovao sopstvenu izdavačku kuću "Lowtemp Recordings". Tokom tri svetske turneje, nastupao je širom Amerike i Evrope, a publici u Srbiji prvi put se predstavio prošle godine na Main Stage-u EXIT Festivala.

Karte za beogradski nastup Gramatika, u produkciji "Blendera", nalaze se u prodaji putem mreža "Eventim" i "Gigstix".

Fb event: www.facebook.com/events/1412177025568727

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online