Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 28.05.2017.
17:03
Vestionline, Alo.rs A

Božinovska objavila rat: Zapaliću stan, ne dam ga lopovima!

Pevačica Goca Božinovska, kojoj je u petak zaplenjen stan u centru Beograda vredan oko 100.000 evra, kaže za "Alo!" da je žrtva bankarske prevare i poručuje da će se svim silama boriti za svoju skupu nekretninu.

M. Karović
Pare za stan sam donela sa knjižice iz Nemačke i platila sam investitoru: Goca Božinovska

- Ako treba, radije ću da ga zapalim nego da ga dam tim prevaratima iz banke! Taj stan sam kupila 2007. i u njemu su živela moja deca, a vodi se na ime mog sina Mirka. Pošto je on imao drugu adresu, nije ni dobijao pozive od suda, pa su bez nas doneli presudu da nam oduzmu stan - ogorčeno kaže Goca za "Alo".

Ona ističe da su papiri bili "čisti” prilikom kupovine od investitora, a da je tek 2011. saznala da banka hoće da joj oduzme stan u ulici Kraljice Natalije i da je tada otišla u sud.

Pola stanova nije prodato

Zgrada u kojoj je Goca kupila stan nije još završena, a banka, kako navode stanari, puca da se useli u poslovni prostor i oduzme više stanova. - Sa spoljne strane zgrade je mermer, a unutra se ništa ne održava. Investiror pola zgrade nije ni prodao jer mu je to banka zabranila - priča Gocin komšija iz zgrade.

 - Sve je išlo glatko i bez problema i ništa nije bilo sumnjivo u dokumentaciji. Pare za stan sam donela sa knjižice iz Nemačke i platila sam investitoru. Tog investitora nisam čula poslednjih pet-šest godina i nije mi sada dostupan. Ne krivim ni njega jer smatram da su i njega prevarili u banci, pošto hoće da mu oduzmu 1.500 kvadrata stambenog i poslovnog prostora - navodi Goca, koja sada ne može da uđe u zapečaćeni stan ni da uzme svoje stvari.

Kako “Alo!” saznaje, investitor B. P. je zgradu počeo da gradi 2000. godine, a onda je tokom gradnje uzeo kredit od 600.000 evra u jednoj beogradskoj banci.

- Međutim, to nije rekao kupcima stanova, što mu zameramo, a banka sada hoće da iseli osam stanara, među kojima ima i uglednih ljudi. Ne možemo reći da je B. P. krivac jer je i on žrtva banke. Kredit mu je sa kamatom narastao na 900.000 evra, a ta banka hoće sada da mu uzme stanove i lokale vredne tri miliona evra, iako mu je već oduzela stan i plac u drugom delu grada. Hoće tri puta da mu plene imovinu! - kaže jedan od upućenih stanara zgrade.

Sagovornik "Aloa" kaže da je investitor sada bolestan i da se nalazi na lečenju u jednoj banji.

- Išli smo kod njega, ali on je sada star i bolestan i ne može ništa da nam pomogne jer se bori za život. Ostaje nam da se sudimo kao i do sada, a Goca je nagrabusila jer nije primala pozive - dodaje naš izvor. On navodi je celoj priči kumovao i izvesni Kanđanin B. B. iz banke, koji im je stalno pretio iseljenjem.

- Stalno im je govorio: "Ovo je moja zgrada! Ja vas izbaciti!” - priča stanar zgrade.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online