Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.10.2016.
19:23
S. Đurić - Vesti A

RTS najavljuje vruću jesen

U borbi za gledaoce i rejting mnoge televizije ne biraju sredstva, a publici najčešće nude jeftinu zabavu, kao što su rijaliti programi.

M. Karović
U nove radne pobede: Dragan Bujošević

I RTS je krenuo u ovu bitku, a boriće se - kvalitetom. Ako je suditi po najavama Dragana Bujoševića, generalnog direktora RTS-a, čeka nas vruća jesen. Dosta novca uloženo je u serijski program po kome je RTS poznat i priznat već decenijama, pa već do kraja meseca gledaoci u Srbiji, ali i dijaspori, moći će da gledaju poslednjih 12 epizoda serijala "Selo gori, a baba se češlja" Radoša Bajića, premijeru serije "Ubice mog oca", u režiji Gage Antonijevića, i "Sumnjivo lice", serijal koji radi grupa reditelja.

- Mi smo pristojna i odgovorna televizija. Štednja nije jedini razlog zašto smo uspeli. Posle mnogo godina imamo stabilno finansiranje RTS-a. Obaveza Vlade Srbije, po Zakonu o javnim servisima, jeste da omogući dovoljno i stabilno finansiranje. Vlada Srbije je posle dugo godina konačno ispunila jednu od tih obaveza - stabilno finansiranje. Verujem da će u narednoj godini ispuniti i ovaj drugi deo, dovoljno finansiranje, kako bi RTS bio još bolja televizija, imao bogatiji program, bolju sliku i bio vidljiv u celom svetu - rekao je Bujošević i istakao:

Alhemija radija i društvenih mreža

Novine u program uvodi i Radio Beograd, pre svega u jutarnji i noćni.
- Novi format, nova muzika na Radio 202. Približavanje i spoj radija i društvenih mreža. Videćemo šta ta alhemija novo donosi - rekao je direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović. Novi jutarnji program pod nazivom Na tri vode krenuo je pre nekoliko dana, iz tri studija Radio Beograda 2, Radio Novog Sada i dopisništva Radio Beograda u Nišu. Osim najvažnijih jutarnjih informacija, vesti, stanja na putevima, prognoze vremena, u program će se javljati reporteri iz sva tri grada, uz temu jutra, savete lekara i obilje zanimljivih rubrika.

- Pre dve godine emitovali smo 20 sati premijernog serijskog programa, i to kada smo imali 10 miliona veće prihode. Sada ćemo emitovati 68 sati novog serijskog programa - dodaje generalni direktor Javnog servisa. Olivera Kovačević, urednica Zabavnog programa, najavila je između ostalog promene na Drugom programu, kao i kvalitetan sportski i muzički program.

- U zabavnoj redakciji pripremili smo nove emisije o zdravlju - RTS ordinacija, o modi za sve žene Lice i potpetice. Nova emisija u filmskoj redakciji Velika iluzija će privući filmofile. Što se sporta tiče, do Nove godine gledaoci će moći videti mečeve Lige šampiona, Lige Evrope, rukometno prvenstvo za žene i prenose najvećih teniskih turnira. Drugi program je dobio nove sadržaje, a emitovaćemo vrhunski dokumentarni program i strane serije, a bićemo podrška umetnicima koji se bave klasičnom muzikom. Osim toga, uskoro ćemo objaviti i način na koji ćemo izabrati predstavnika Srbije za Evrosong 2017. godine - kaže Olivera Kovačević.

Od Srbije do Rima i Beča


Javni servis RTS je najveći i najglomazniji sistem među srpskim TV stanicama i već godinama muku muči sa finansijama. Često su i na tapetu gledalaca koji im zameraju da stalno repriziraju stare serije, da kaskaju za svetskim TV trendovima. Ipak, rukovodstvo smatra da su i dalje bolji od svih ostalih.

- Radio-televizija Srbije i dalje je najgledaniji medijski servis odavde pa do Rima i Beča. Od svih javnih medijskih servisa u regionu, RTS je najgledaniji. Ove godine bili smo najgledaniji 254 dana u godini. Ako merimo gledanost danima, onda smo deset puta gledaniji od susedne televizije - rekao je Dragan Bujošević, generalni direktor Javnog servisa. Udarna pesnica ove kuće i dalje će biti dobro poznata TV lica - Žika Nikolić i njegova Šarenica, Mira Adanja-Polak, Tanja Peternek-Aleksić, Jovan Memedović i mnogi drugi. Informativni program ostaje i dalje prioritet, najaktuelniji i najgledaniji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online