Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.06.2010.
02:46
Vestionline A

Elton Džon "podigao" Arenu

Jedna od najvećih svetskih muzičkih zvezda, Sir Elton Džon, održao je večeras koncert u Beogradskoj areni. Ovaj popularni umetnik, vlasnik je više od 50 hitova koji su bili na listi najslušanijih a na koncertu je izveo gotovo polovinu. "Love Lies Bleeding", "Rocket Man", "Sacrifice", "Don’t let the Sun go down on me" kao i "Candle in the Wind", obavezni su deo svakog Eltonog koncerta.

Od momenta kada se pojavio na muzičkoj sceni početkom 1970, Elton Džon je bio kritikovan, proterivan, obožavan i komentarisan. O sebi je izgradio sliku glam rokera sa neverovatnim darom za pop pesme.

Njegov spektakularni teatralizam privukao je brojne fanove ali je i često medijski kritikovana njegova seksualna opredeljenost, bahati način života, zavisnost od droga i alkohola i bulimija.  

Iako je od strane "Bilboard“ magazina proglašen je za trećeg najuspešnijeg umetnika svih vremena (ispred njega su samo Bitlsi i Madona), počeci Eltona Džona bili su dosta skromni.     To ga nije obeshrabrilo pa je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom, a vrhunac je doživeo sedamdesetih godina, kada je u Americi održao koncerte na kojima je bilo preko 100.000 ljudi, dobio svoju zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih i sa Džonom Lenonom snimio duet koji je izveo u Medison Skver Gardenu.  

Inače, Elton drži rekord u broju koncerata u ovoj prestižnoj dvorani.     Elton Džon je titulu viteza Britanskog kraljevstva dobio 1997. godine zbog svog doprinosa kampanji u borbi protiv SIDE a par godina pre toga postao je član Rokenrol hola slavnih.    

Nagradama Gremi, Toni i Zlatni globus, pridodao je Oskara za najbolju filmsku muziku za animirani film "Kralj lavova“.     Novi milenijum Elton je započeo na vrhu slave, nastavljajući sa čestim nastupima, rasprodatim koncertima širom sveta.  

Tri decenije od objaljivanja prvog albuma, "Empty Sky" iz 1969. godine, Elton i dalje stvara.   Album iz 2001. godine "Songs From The West Coast", doneo mu je još jedan hit singl "I Want Love", a zatim 2005. godine specijalno izdanje "Peachtree Road" još jedan hit "Electricity". 2002. godine, Kraljevska akademija muzike (Royal Academy of Music) dodelila je Sir Eltonu Džonu počasni doktorat.  

Autobiografski album "The Captain & the Kid" objavio je 2006. godine dok je 2007. godine objavio specijalno izdanje sa 18 starih hitova - "Rocket Man - The Definitive Hits".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online