Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 02.06.2010.
14:00
Press rs A

Elton: Neću karanfile, hoću ruže i palme?!

Čuveni muzičar Elton Džon u Beograd stiže privatnim avionom, zahteva da mu u dnevnoj sobi u Areni ne budu karanfili, a ružama moraju da budu skinuti listovi.

Ekscentričan umetnik sa čudnim prohtevima : Elton Džon sutra u Beogradu
 

Sutra će u "Beogradskoj areni" biti održan veliki spektakl - koncert Eltona Džona posle 26 godina. Pripreme za nastup su završene, a Arena gotovo rasprodata.
 

Elton Džon, koji potpisuje hitove "I'm Still Standing", "Don't Go Breaking My Heart", "Nikita", "Sacrifice", "Goodbye Yellow Brick Road" i "Sorry Seems To Be The Hardest Word", započeo je svetsku turneju 24. aprila u SAD, a završiće je 20. septembra u Rimu, nakon nastupa u više od 30 gradova.

 

Ulaznica za beogradski koncert još ima u prodaji i koštaju 3.950, 5.950, 6.950, 7.950 i 8.950 dinara.

Elton dolazi privatnim avionom, a od aerodroma do Arene odvešće se luksuznom limuzinom - "mercedesom" S klase (modeli 500 ili 600), BMV "sedmicom" ili "audijem A8". Bend će se voziti luksuznim putničkim autobusom sa 15 sedišta.

Dnevna soba u bekstejdžu Arene mora da, pored ostalog, ima najmanje šest biljaka, od kojih četiri moraju da budu fikusi ili palme visine dva metra. Elton zahteva i jednu veliku vazu prepunu cveća.

Davitelj Pera Mitić, iz filma "Davitelj protiv davitelja", koji je ubijao osobe koje ne vole karanfile, ne bi bio zadovoljan Eltonom: umetnik je rekao da u sobi ne sme da bude nijedan karanfil! Pored ovog cveta, muzičar ne podnosi ni hrizanteme ni ljiljane.

Elton Džon je u bivšoj Jugoslaviji bio meta lopova

 

"Sećam se da je ujutro, na dan koncerta u Beogradu, produkcija počela da se montira, a meni prilazi čovek zadužen za finansije ekipe na turneji i uručuje mi račun od nekoliko hiljada funti. U Sarajevu su lokalni mangupi ukrali nekoliko voki-toki aparata, koji su neupotrebljivi bez bazne stanice, ali i tri Eltonove majice koje mu je svojom rukom uradio pokojni Đani Versaće", ispričao je Stojanović.

U privatnoj svlačionici Eltona Džona mora da postoje pet crvenih i dve bele ruže, kojima organizatori moraju da skinu listove. Umetnik je zahtevao i veću količinu bezalkoholnih napitaka, kao što su dijetalna "koka-kola" i "seven ap", a u pogledu vina nije uopšte ekscentričan: tražio je samo dve flaše kvalitetnog belog vina "pino griđo" i nekog kvalitetnog crnog vina po izboru lokalnih organizatora.

Spektakl u "Areni" je inače četvrti Eltonov koncert u bivšoj Jugoslaviji. Posle uspešno organizovane Olimpijade u Sarajevu, tadašnjim muzičkim promoterima porasle su ambicije, pa je tako dogovorena i serija koncerata Eltona Džona u Bosni, Hrvatskoj i Srbiji. Prema svedočanstvu promotera Srđana Stojanovića, Eltonovi koncerti u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu 1984. godine organizovani su uz velike muke. U pitanju je bila prva turneja jednog britanskog vrhunskog pop muzičara po zemljama istočne Evrope.

Pošto zakon nije dozvoljavalo da se kupuju devize za plaćanje izvođača, Eltonu je ponuđeno da kupi jednog fudbalera za svoj klub Votford. Tokom priprema za koncert u dvorani "Zetra", ser Eltona je Toni Sabol odveo na fudbalsku utakmicu Željezničara, na kojoj je muzičar gledao reprezentativnog golmana Slobodana Janjuša, kandidata za odlazak u Votford. Prema svedočenju Stojanovića, u svečanoj loži je sedeo i tadašnji predsednik savezne vlade Branko Mikulić, koga su ljudi iz protokola pitali: "Druže predsedniče, da li želite da se rukujete sa ser Eltonom?"

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online