Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.04.2016.
08:45
S. Đurić - Vesti A

Srpska zastava za ponos

Sanja Vučić (22), predstavnik Srbije na ovogodišnjem Evrosongu, spremna je da svojim glasom osvoji Evropu. Pred put u Stokholm RTS je organizovao svečani ispraćaj naše predstavnice, koja na put u Švedsku ide sa puno optimizma.

A. Čukić
Ispraćaj Sanje Vučić na Evrosong

Sreću na predstojećem takmičenju koje se održava u Gloub areni u Stokholmu od 10. do 14. maja Sanji je poželela je prošlogodišnja predstavnica Bojana Stamenov koja joj je predala srpsku zastavu.

- Budući da nikad nisam bila vitka, učešće na Evrosongu doživela sam kao muzički izbor za mis i sada ti predajem lentu. Došla sam da ti predam krunu za narednih godinu dana, a to je naša zastava. S ponosom da je nosiš - rekla je Bojana Stamenov.

Sanja je rekla je da će dostojanstveno braniti boje Srbije na najvećem evropskom muzičkom takmičenju. Prvi izlazak na evrovizijsku scenu ona će imati 12. maja u drugom polufinalu kada će nastupiti pod rednim brojem šest i izvesti numeru "Gudbaj" Ivane Peters. Sanja veruje u uspeh na Evrosongu, jer je nedavno završila predevrovizijsku turneju na kojoj se uverila koliko je publika zavolelu našu pesmu.

U top deset

Sanja Vučić nastupiće na sceni u Stokholmu u pratnji četiri prateća vokala: Lena Kuzmanović, Dunja Vujadinović, Jelena Đurić i Iva Pletikosić, uz plesnu podršku baletskog igrača Miloša Isailovića. Reditelj nastupa je Marko Novaković. Evrosongom se bave i najpoznatije evropske klanionice koje prognoziraju da će srpska predstavnica biti u top deset i najbolje je rangirana u odnosu na sve ostale zemlje iz regiona. Prema prognozama kladionica najviše šansi za pobedu imaju Rusija, Francuska, Australija i domaćin Švedska. Ali, ovo su samo prognoze, koje često znaju i da omanu.

- Uvek sam volela da gledam Evrosong, i jesam maštala da ću se jednom i ja naći na toj bini. Tremu nemam. Odlučna sam u tome. Uvek postoji ona pozitivna trema, ali to je više uzbuđenje i velika želja da se popnem na tu scenu i otpevam pesmu najbolje što znam. Puna sam pozitivne energije i nadam se da ću naše ljude učiniti ponosnima, da ćemo se na kraju svi radovati - rekla je Sanja i dodala da je na turneji upoznala predstavnike drugih zemalja koji će se takođe takmičiti u Švedskoj.

- Prvi kontakt sa drugim učesnicima bio je neverovatan. Stekla sam puno prijatelja, i najboljeg druga izraelskog predstavnika Hovija Stara. Bez obzira na to što smo ljudi različitih senzibiliteta i mentaliteta, svi imamo isti cilj što bolji plasman. Opet, iako smo konkurencija podržavamo jedni druge - istakla je mlada pevačica.

Šef srpskog tima Dragoljub Ilić Ilke je rekao da je RTS-u bilo potrebno mnogo vremena i napora da pronađe predstavnika.

- Imamo sjajnog izvođača, pesmu, prateće vokale i igrače, koji će u pravom svetlu predstaviti ono najbolje što Srbija može da pruži. Nisam skoro imao priliku da upoznam muzičku ličnost kakva je Sanja. Ima neverovatan dar i njeno vreme tek dolazi. Očekujemo da joj Evrosong bude odskočna daska - rekao je Dragoljub Ilić Ilke.

- Naša delegacija je malobrojna, ali nadamo se, efikasna. Sanja je poslednjih meseci ukras RTS-a koji unosi radost u naša srca. Nadamo se da ćemo je negovati u budućnosti, jer, možda se desi i neočekivani uspeh. Ide malobrojna ekipa, ali efikasna - rekla je Olivera Kovačević, glavni i odgovorni urednik zabavne redakcije RTS-a.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online