Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 12.08.2015.
15:13
alo.rs A

Ketrin Zita Džons i još neke zvezde grade kuće po Obrenovcu

Iako mnogi pripadnici svetskog džet-seta ne znaju gde se nalazi Srbija, to ih nije sprečilo da novčano pomognu izgradnju poplavljenih kuća u Obrenovcu.

Reuters
A verovatno nema pojma gde je Obrenovac: Humana Ketrin

Među donatorima krova nad glavom, koji su između ostalih dobile i Slavica i Angelina Krsmanović iz Bjelog Polja, jesu Ketrin Zita Džons, Denis Kvejd, Kristijan Bejl, Lolita Davidovič, Pirs Brosnan, ali i naši Marko Jarić i Marija Karan sa suprugom.

Ovaj tim svetskih džet-setera prikupio je sredstva za izgradnju objekata u Obrenovcu, koja su pre dva dana uručena unesrećenim porodicama, na donatorskim večerima širom sveta. Sve njih na jednom mestu okupili su čelnici humanitarne organizacije "Unitas", koja im je predstavila tešku sitauciju koja se u 2014. godini dogodila u Srbiji.

Zahvaljujući novcu koji su ove svetske zvezde donirale na zabavama gde su se, između ostalog, i družili, porodicama u Obrenovcu i Krupnju ne samo da su uručeni ključevi od kuća već i nameštaj kojim je njihov novi dom opremljen.

Kako saznaje "Alo" u organizaciji našeg čoveka Branka Palikuće, organizovane su večeri pod nazivom “Balkan Nights Event” i “Unitas for Balkans”, na kojima su Ketrin Zita Džons i Denis Kvejd prednjačili kada je humanost u pitanju. Učešće svetskog džet-seta probudilo je svest kompanija i pojedinaca u SAD, Meksiku i Dominikanskoj Republici, odakle su se slile dodatne svote novca.

Kako se osećaju sada, kada posle godinu dana imaju dom i kada znaju da su im ga pružile svetske zvezde, novinari su pitali 54-godišnju Slavicu, koja u kući živi sa majkom Angelinom.

- Nemam reči da opišem sreću i radost što konačno imamo svoj dom posle očaja i beznađa kojem smo bile prepuštene prethodnih godinu dana. Jako je dirljivo kada znate da su zvezde poput Ketrin i Kvejda, koje sam gledala na TV-u, pomogli da kuću dobiju tamo neki mali ljudi u Srbiji. Rekla sam Branku da im se svima zahvali i da, ukoliko ih nekada put nanese u Srbiju, imaju kod mene konačište. Da im pokažemo to čuveno srpsko gostoprimstvo - kaže Slavica, koja je od trenutka kada im je kuća poplavljena sa majkom, koja je preživela dve operacije, živela u domovima na Karaburmi, u Sremčici i kod rođaka.

- Moja mama je mali heroj koji ima snage za novi život i nakon što je posle 75 godina stvaranja za deset minuta izgubila sve. Ovo je za nas novo poglavlje života - kroz osmeh priča Slavica.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online