Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 24.02.2015.
19:08
Blic A

"Spremam doktorat da podučavam mlađe naraštaje"

"Kad jednog dana budem napustila mali ekran, to će biti moja buduća profesija - prenosiću znanje mlađima kao doktor nauka iz oblasti medija i kulture" kaže Lea.

Vesti
Prenosiće znanje mladima: Lea Kiš

Voditeljka ružičaste televizije Lea Kiš Jokić godinama vodi mnogo hvaljenu i kritikovanu emisiju „Nedeljno popodne sa Leom Kiš“ (nedelja, 17.00), a nedavno je na Pinku uradila i „Specijal: Veče sa Leom Kiš“ (ponedeljak, 21.00).

- Prošlog ponedeljka sam uradila specijal, a da li će emisija zaživeti, videćemo. Ona je slična emisiji „Nedeljno popodne sa Leom Kiš“ s tim što ima manji broj gostiju. Razmišljam da napravim novi koncept, koji ćemo razrađivati u hodu - otkriva voditeljka na početku razgovora za „Blic TV magazin“.

Često je na meti gledalaca, kritičara, a ponajviše forumaša zbog raznih stvari, a najviše joj se zamera da dovodi iste goste.

- U Srbiji je teško praviti emisiju sa mnogo gostiju a da se povrememo ne ponovite jer „tržište“ se, kada su u pitanju zvezde, drastično smanjilo. Vodim računa o tome da mi gosti budu raznovrsni, iz različitih sfera života: estrade, sporta, politike... Slobodno mogu da kažem da svake nedelje pravim malu svadbu - gosti, orkestri, restorani, publika i tako punih petnaest godina - kaže poznata voditeljka.

Lea dodaje da se ne obazire mnogo na prozivke.

- Neophodno je da osluškujete publiku i kolege da bi bili bolji i kvalitetniji, ali važno je razgraničiti kakva je kritika od toga ko vas kritikuje. Ako uzmete sve te činjenice u obzir, onda izdvajate pravu i sadržajnu kritiku koja vas tera da neke stvari popravite kod sebe.

Dok neke kolege često menjaju medijske kuće, Lea ostaje verna Pinku.

- Mnoge moje kolege razmišljaju materijalno o svom poslu. Nije sve u novcu. Naprotiv, meni je najvažnija sloboda i kreativnost koju imam sada.ored rada na televiziji, Lea je našla vremena da se bavi i naukom. Prvo je magistrirala na temu iz medija, a uskoro će braniti doktorat iz oblasti pozorišne produkcije na Fakultetu dramskih umetnosti. Obrađuje temu „Mehanizam promena Burgteatra“. Mentor joj je profesorka Dragana Čolić Biljanovski.

- Lepo je spojiti nauku i iskustvo i mislim da kada jednog dana budem napustila mali ekran, to će biti moja buduća profesija. Prenosiću znanje mlađima i početi rad kao profesor, odnosno kao doktor nauka iz oblasti medija i kulture - ističe Lea Kiš.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.02.2015. 19:11
Administratore zbog brisanja normalnih komentara, (ne samo mojih),............je`bo ti vucic i ma`ter i oca, posto je pe`der, a i ti njemu!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online