Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 10.02.2014.
15:17
S. Đurić - Vesti A

Talična glumica za srpske filmove

Hristina Popović (31) poslednjih godina jedna je od najtraženijih i najtaličnijih srpskih glumica. U kome god je filmu zaigrala od "Parade" Srđana Dragojevića do "Krugova" Srdana Golubovića to ostvarenje bi osvojilo brojne nagrade na međunarodnim i domaćim festivalima.

Hristina Popović (31), jedna od najtraženijih i najtaličnijih srpskih glumica
 


- Sve su to dobri filmovi, zato su i nagrađeni. Pored mene igrali su i poznati glumci koji su sigurno doprineli uspehu tih filmova. Većinu njih sam poznavala odranije, pa nisam imala tremu, a snimanje i rad sa njima mi je samo olakšalo posao. Danas sam toga svesna i drago mi je što je sve prošlo bez nekog velikog uzbuđenja. Da je bilo drugačije bila bih u grču, i ko zna kako bi to sve ispalo i da li bih sve uradila kako treba - iskrena je Hristina.


Kako dolazite do uloga?
- Na razne načine. Išla sam na kastinge, a nekad su me reditelji zvali da glumim u njihovim filmovima. Dešava se i da pišu ulogu baš za mene, jer već znaju šta možeš da snimiš i vide te u toj ulozi dok je pišu i pripremaju. Maltene, svaka uloga je za

Podizanje adrenalina

Volite opasne sportove?
- Za mene je to najprirodnije! Obožavam sportove koji podižu adrenalin. Sa 15 godina sam profesionalno vozila rolšue, zatim trenirala nindžicu, košarku, mačevanje, a onda sam otkrila ronjenje, koje me je očaralo. Obožavam sportove koji izazivaju podizanje adrenalina - kaže Hristina.

mene izazov kojem prosto ne mogu da odolim.


Dobili ste Zlatnu arenu u Puli za najbolju žensku ulogu za rolu Biserke u filmu "Parada". Koliko vam znači ova nagrada?
- Biserka je i mene odmah kupila, još dok sam čitala scenario. Uloga mi je ponuđena i jedva sam čekala da započnemo snimanje. Nije mi palo na pamet da odbijem da igram u filmu Srđana Dragojevića, jer sam obožavalac njegovih filmova uz koje sam i odrastala. A, Zlatna arena je jedno veliko priznanje o kojem sam kao dete mogla samo da maštam.


Koliko je danas u vreme finansijske krize, posebno u kulturi i srpskom filmu, teško mladim glumcima da dođu do uloge?
- Ovaj posao dugo radim, pa se ne osećam više baš kao mlada glumica. Ipak, negde sam uspela na neki način da se afirmišem. Mislim da je mnogo teško kad si zaista mlad, kad tek završiš akademiju i počinješ da radiš. Fantastična je ideja kao što je imala Mirjana Karanović koja je angažovala celu svoju klasu glumaca u filmu "Pored mene", Stevana Filipovića, jer to otvara mnoga vrata. Mladim glumcima nikada nije, niti će biti lako. Postoji i dobra strana svega, a to je mogućnost upoznavanja i napredovanja u ovoj oblasti, jer sve što se vidi i čuje, svako iskustvo, može da posluži kao okvir glumačke igre. Drago mi je što glumačka profesija nema limit, odnosno ne postoje nikakvi okovi. Ceo život se uči i zbog toga nikad ne može da bude dosadno. Loša strana ovog posla je ta što je dosta naporno, ali to nije nikakva prepreka ako voliš to što radiš i poslu pristupaš sa velikim ambicijama.


Da li dalje vodite dvogodišnju ćerkicu Luču na snimanje?

- Ne odvajam se od nje i vodim je svuda sa sobom na festivale, premijere, snimanja.
 

Dete na sceni

Hristina Popović ćerka je čuvene balerine i koreografa Sonje Vukićević i stomatologa i bivšeg muzičara. Zbog poslova njenih roditelja još kao dete je obišla pola sveta. Kasnije kada su se njeni roditelji razveli putovanja su se nastavila. Jedno vreme živela je u Nemačkoj kod oca, ali joj je to brzo dosadilo pa se vratila u Beograd. Prvi put je na scenu stala kao devetogodišnja devojčica u predstavi "Čekajući Godoa". Do sada je snimila 14 filmova, igrala je u brojnim pozorišnim predstavama i osim Zlatne arene u Puli osvojila je i nagradu na filmskom festivalu u Sopotu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online