Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 26.06.2013.
07:44 >> 11:53h
Beta A

Slejer u Areni - profesorski, rutinski vrhunsko

Velikani hevi metala Slejer pokazali su sinoć u Kombank areni kako grupa, koja ne odustaje od najviših standarda, može rutinski da priredi vrhunski nastup. Koncertu Slejera prisustvovalo je između 4.000 i 5.000 obožavalaca, što se može smatrati solidnom posetom, sa obzirom da je 2008. godine nastup na stadionu Tašmajdan otkazan pošto je prodato tek oko 250 ulaznica.

 

Od izlaska na binu i prvog tona pesme "World Painted Blood" do poslednjih taktova "Angel of Death" sat i 40 minuta kasnije Slejer mehanizam brzometnom paljbom strelja fanove velikim brojem gotovo savršeno usklađenih nota dve gitare, basa i bubnjeva.

Glas pevača i basiste Toma Araje, tekstovi o smrti, zlu, đavolu i paklu i mistične sekvence numera "Seasons in the Abys", "South of Heaven" i "Raining Blood" ubrzavaju put ka potpunom prepuštanju muzici benda kojem nisu potrebna pomagala poput video bimova, pirotehničkih efekata, lasera i vatrometa.

Najveći i nenadoknadivi hendikep Slejera je nedavna smrt originalnog gitariste Džefa Hanemana, za koga nema dostojne zamene, jer je sa Kerijem Kingom činio jedinstven par gitarista koji je i najkomplikovanije deonice svirao jednako precizno i brzo. Hanemana, autora koji je u Slejerovu muziku uneo elemente hard kor panka i autora rifa numere "Raining Blood", zaštitnog znaka za ceo hevi metal žanr, od pre dve godine, kada se povukao zbog bolesti, menja Geri Holt. Holt nedostatak postojanosti u brzini pokazuje tako što na pojedinim deonicama svira manje nota od Kinga ali u većem delu nastupa uspešno prati Kerija.

Slejer Hanemanu na koncertima odaje počast kada na bisu veliko platno iza bubnjeva sa natpisom naziva grupe menja logo inspirisan poznatim pivom na kojem umesto "Hajneken" piše "Hanneman - 1964-2013 - Still reigning - Angel of Death" i crvenim pentagramom uz koji stoji "trade mark".

Slejer je u živim nastupima i dalje za koplje ispred ostalih metal bendova, jer se nije prepustio iskušenjima komercijalizacije i zgrtanja miliona, poput Metalike, nego je sebi postavio najviše standarde kojih se velikim radom decenijama pridržava, uz stalno unapređenje živih nastupa.

U Kombank areni nisu viđeni članovi domaćih rok šklopocija i krš bendova, navodno alternativnih, koji su, sviđao im se Slejer ili ne, mogli dosta da nauče o profesionalnosti i najozbiljnijem pristupu poslu sviranja u grupi.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.06.2013. 07:51
Bravo za Slayer, i bravo za odličan tekst Milosavljevića! Prozivka članova domaćih rok šklopocija i krš bendova je na mestu! I opaska za Metaliku, takođe, jer Slayer u svom opusu nikad nije morao da pravi balade da bi zgrnuo još koji milion više! Bespoštedni, agresivni i morbidni do bola svojim muzičkim nasleđem predstavljaju stožer nepokolebljive muzičke elite koja ne pravi kompromise sa životom!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online