Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 01.12.2012.
08:44
Alo A

Jehovini svedoci vrbuju Barbu

Dok se mnoge javne ličnosti žale na to što dobijaju pozive da se učlane u raznorazne političke stranke, na to što ih razne agencije uznemiravaju kako bi koristili njihove usluge, Vlado Georgiev ima drugu vrstu problema. Georgiev se požalio svojim prijateljima kako su ljudi iz sekte hteli i njega da "prosvetle“.

Samo ga nasmejalo pismo Jehovinih svedoka: Vlado Georgiev
 

Naime, pevač je dobio poziv da pristupi Jehovinim svedocima, jednoj od najvećih sekti na svetu. Ono što je takođe zanimljivo je da u njegovom slučaju nisu pribegli svojoj ustaljenoj formi regrutovanja, pa Vladu nisu vrbovali na vratima njegovog stana, već mu je dostavljeno pismo.

"Dobio sam nenaslovljeno pismo od Jehovinih svedoka", napisao je Barba na svom Tviter profilu, što je naravno izazvalo njegove prijatelje da podele svoja iskustva s njim. Da je pevač upoznat sa ovakvim propagiranjem sekte, potvrdio je kada mu je jedan prijatelj napisao da ih je čak pustio u svoj dom.

Tvit Vlada Georgieva
 

"Prvi put čujem da su izašli iz nečije kuće", uz osmeh je prokometarisao Georgiev, a iz krugova bliskih njemu saznajemo da ga cela situacija zabavlja.

Jehovini svedoci imali kongres u "Areni"

U julu 2012. godine, Jehovini svedoci su u „Kombank areni“ održali kongres na kojem se pojavilo oko 4.000 ljudi, mahom iz Srbije i Crne Gore. Ovako veliki prostor su tada birali isključivo zbog ambijenta i uslova koje pruža i bilo je to prvo toliko masovno okupljanje predstavnika ove sekte u Srbiji.

"Vlado je odmah bacio pismo, ali mu je situacija u kojoj su baš njega našli da vrbuju smešna pa je zato i podelio priču sa ljudima", rekao je beogradskom listu Alo dobro obavešteni izvor.


Inače, smatra se da Jehovini svedoci imaju oko šest miliona članova a "Kula stražara" je jedno od njihovih izdanja koje najčešće daju građanima kako bi ih uputili u svoja verovanja.

Prvi primerak, kako pričaju oni koji su imali prilike da se sretnu sa njima, daju besplatno, a svaki sledeći se kupuje. Prilikom posećivanja ljudi, oni obično veličaju Bibliju i izbegavaju neke dublje priče koje bi mogle da nagoveste o kakvoj sekti se radi.

POVEZANE VESTI

Subota 01.12.2012. 08:55
Trebalo bi se moliti Gospodu za ove jehove,da se pokaju za svoju hulu i jeres i vrate na pravi i uzak put spasenje kroz svetu veru pravoslavnu i njenu svetu Crkvu.Amin.
Subota 01.12.2012. 14:18
Pravoslavna nit je sveta vera, nit je sveta crkva, vec odcepljeni deo rimske crkve (1054).Sveta vera i Crkva je ona koju je Hrist uspostavio i utvrdio sa njegovim apostolima, to je biblijska istina a sve ostalo je laz, sto se vise puta pokazalo u istoriji!
Subota 01.12.2012. 22:46
Po komentaru bih rekao da si jehovac.Pominjes ljubljene ikona,celjivanje mostiju i to nazivas idolopoklonstvom.Osnovni problem je sto veri pristupate logikom,e kod Pravoslavlja logika ne vazi,ljudskom logikom se ne moze objasniti,mirotocenje,krvotocenje ikona,a veruj toga kod nas ima mnogo,logikom se ne moze objasniti da Mosti Sv.Simeona mirotoce vekovima!Ne moze se objasniti da mosti Sv.Petke mirotoce godisnje mnogo vise od tezine njenih svetih mostiju.Logikom se ne moze objasniti spustanje Svetog Ognja na veliku subotu na Grobu Gospodnjem.Niti svakodnevna cudesna isceljena pred kivotom Svetog Vasilija Ostoskog!¨Svetitelje i ugodnike Bozije je sam Gospod ucinio svetim i proslavio ih.Amin.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online