Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.11.2012.
12:32
B92 A

MTV EMA: Mani nagrade, gledaj Hajdi

Dvadeset druga dodela evropskih MTV nagrada (EMA) održana je 11. novembra u Frankfurtu u znaku američkih zvezda Džastina Bibera i Tejlor Svift koji su pobedili u po tri kategorije. Manekenka Hajdi Klum blistala u ulozi domaćice MTV evropskih nagrada. Tejlor Svift osvojila najviše priznanja.

“Ovo je suludo. Pratila sam ko je sve bio nominovan i mislila sam da ne postoji šansa da osvojim nagradu. Činjenica da su pobednike izabrali fanovi raduje me još više i želim da istrčim na ulicu i zagrlim sve redom”, kazala je Tejlor Svift koja je ove večeri dobila prve EMA nagrada.

Prvu nagradu, i to u kategoriji za najbolju pevačicu uručila joj je Lana del Rej. Evropska publika odlučila je da je Svift najbolja i u “živim nastupima”, a osim toga, njoj je pripala, od ove godine ustanovljena, nagrada za najbolji izgled. Kako se pojavljivala na sceni da preuzme priznanja, i broj reči koje je izgovarala na sceni bivao je sve veći.

Stoga je sasvim logično što je baš njoj pripala čast da nastupom zatvori dodelu i to pesmom “We Are Never Ever Getting Back Together”, uz cirkuski nastup i vatromete.

Njen novi album obara rekorde u prodaji sa druge strane Atlantika. Tokom prve nedelje prodaje, izdanje “Red” prodato je u milion i dvesta hiljada primeraka, pa se procenjuje se da je te sedmice svaki peti prodati muzički album u SAD bio upravo “Red”.

Publika je oduševljeno pozdravila Saja, zvezdu korejskog hita “Gangnam Style” kojem je ovo prvi put da nastupa na dodeli nekih internacionalnih nagrada, pa je u tom stilu na početku dodele izjavio: “MTV, ukrali ste mi nevinost!” Osim toga, on je dobio i svoju prvu internacionalnu nagradu jer je pobedio u kategoriji najboljih svetskih izvođača, a njegov spot za hit “Gangnam Style” takođe je proglašen najboljim.

Pevačem godine proglašen je Džastin Biber, a nagradu mu je uručila ekipa emisije “Jersey Shore”. On se javio snimljenom porukom, zahvalivši evropskoj publici. Osim toga, njemu su pripale i nagrade u kategorijama “Pop izvođač” i “MTV World Stage”.

Biber je pre nekoliko godina bio pobednik u kategoriji “MTV Push” koja promoviše mlade muzičare, a ove godine u toj kategoriji trijumfovala je Karli Rej Džepsin. Ona je dobila i nagradu i za pesmu godine, za letnji hit “Call Me Maybe”, koji je mlada Kanađanka izvela nešto ranije na sceni. Ovaj hit na sajtu “YouTube” pogledan je više od trista miliona ljudi, a čitaoci časopisa “Billboard” izabrali su ga za letnji hit godine.

Najbolji hip hop godine stvarala je Niki Minaž, za elektronsku muziku nagrađen je Dejvid Geta, u kategoriji alternativne muzike pobedila je Lana del Rej a najboljim rokerima proglašeni su momci iz benda “Linkin Park”. Debitnantima godine proglašeni su mladići iz britanskog benda “One Direction”, koji su dobili nagradu i za najbolje fanove.

Veče je odličnim nastupom otvorila mlada zvezda Rita Ora, Ališa Kiz je predstavila pesme “New day” i “Girl on fire” sa nedavno objavljenog albuma, a bend “Fun” otpevao je veliki letnji hit “We are young”. Veliko oduševljene izazvao je i nastup grupe “No Doubt” koji trenutno promovišu svoj novi album objavljen posle višegodišnje pauze, a publiku je na noge podigao i sastav “The Killers”. Na sceni su briljirali i momci iz benda “Muse”, jednog od trenutno najboljih bendova kada su u pitanju nastupi uživo, izvodeći hit “Madness”.

Voditeljka manifestacija bila je poznata manekenka Hajdi Klum koja je blistala tokom cele večeri, jodlujući, flertujući sa obnaženim muškarcima, šaleći se na svoj, ali i račun drugih zvezda. Tvrdila je da je upravo ona pokazala korejskoj zvezdi Saj plesne korake koji prate hit “Gangnam Style”, pokazujući kratak snimak urnebesnog plesa koji su zajedno snimili. Svoj trenutak slave imao je i glumac Dejvid Haselhof, poznat po ulozi u seriji “Čuvari plaže”, kojeg je Saj na prepad uhavtio u toaletu.

Ove godine nagrada “Global Icon” za svetsku ikonu posthumno je dodeljena Vitni Hjuston koja je, kako je najavila Ališa Kiz, postavila granice kada je u pitanju "muzička veličina". U video prilogu koji je slavio njenu karijeru ulogu naratorke imala je Bijonse, a lepe reči o Vitni Hjuston imale su njene brojne kolege i prijatelji.

Posebna počast odata je i Adamu Jauku, članu legendarnog sastava “Beastie Boy” koji je preminuo početkom godine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online