Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.10.2012.
17:04
Danas rs A

Šta je Kesić rekao Čedi u Barseloni?

Devet je uveče, četvrtak, a u Koloseju između filmova "Plaćenici 2“ i "Vanzemaljci u komšiluku“ prvi put se uživo emituje jedna televizijska emisija. Snima se amaterskom kamerom, pa se posle najbolji delovi postavljaju na Jutjub. Tu je i publika - njih više od 400 uredno plaća karte po ceni od 500 dinara i puni salu.

Nikada nisam pristao na kompromis da zarad rejtinga dovedem u emisiju ličnosti koje ne cenim privatno. To je po meni vređanje ljudi

Sve su to verni fanovi Kesićeve "Fajront republike“, koja se već godinu dana ne emituje na televiziji.

Šta je Kesić rekao Čedi u Barseloni?

 

"Nedavno sam sa svojom devojkom Ivanom, umetničko ime Ika, bio u Barseloni. Bilo je to naše prvo zajedničko putovanje. Ona je avanturističkog duha, ne plaši se da uđe ni u najveće tržne centre, neumorna je u istraživanju svih prodavnica u Barseloni, nesebična je u trošenju naših zajedničkih para, i pre svega znatiželjna. Često je pitala: „Ima li neki tržni centar u predgrađu Barselone, a nismo ga posetili. Greota“.

 

Obišli smo i druge znamenitosti Barselone kao velelepni Mango, svetski poznatu Zaru, nadaleko čuveni Luj Viton...

 

Stvarno mi je laknulo kada smo, ona s fotoaparatom, ja s kesama u rukama sreli jedan lep mladi par. Ko i mi - on vuklja kese, ona gleda okolo... Pogledam malo bolje, kad ono Čeda Jovanović sa suprugom. I onda pomislim što se ja tu žalim kada jedan osvedočeni borac za ljudska prava i građanske slobode dozvoljava sebi da bude šerpas, da vuklja dragocenosti svoje supruge.

 

Tek onako u prolazu se dokačismo kesama, i uputismo toplo jedan drugome smešak ljudske solidarnosti. Taj smešak je značio: Izdrži brate Srbine!", pričao je Kesić, a publika se valjala od smeha.

"Na ovo smo se odučili pošto smo na bukvalnom godišnjem odmoru duže od godinu dana. Poslednji Fajront emitovan je u junu 2011. na Prvoj TV. U međuvremenu smo imali ponude od raznih televizija, neke su bile nepristojne - da radimo nešto što uopšte nije u našem duhu. A neke televizije nisu uopšte bile zainteresovane. Bila je varijanta ili da sedimo i nastavimo da ne radimo ništa ili da se pokrenemo. Kolosejnam je predložio saradnju", kaže Kesić.

Raskid sa matičnom televizijom bio je spontan: "Na Prvoj su nas najpre prebacili na erotski termin, zbog Survajvera. Emitovani smo nedeljom pre ponoći. Čak nam je jedna emisija počela u ponedeljak od pola jedan. I onda su nam rekli da nam je mali rejting. Pa kako da ne bude mali rejting kada nam emisija počinje u ponoć? Ko će to da gleda, je....?“, upitao ih je Kesić.

Zatim je shvatio da se i sam "smorio".

Ponuda "Koloseja" bila je da uživo rade ono što su ranije snimali.

"To je neka vrsta kabarea, ali ja je zovem priredba. Priredba je nešto što me podseća na detinjstvo, na one dodele paketića, gde se svi lepo provedu pa na kraju i dobiju nešto. Sve je, faktički, kombinacija kabarea, stend apa, pozorišta i skečeva na velikom platnu koji prate radnju na bini. Volimo da glumimo, volimo da pevamo, volimo da se bavimo aktuelnim društveno-političkim temama, samo je to sada lajv", objašnjava Kesić.

Publika u međuvremenu ulazi u salu. Voditelj ih svojeručno pozdravlja. Pre dve nedelje, kada je startovao, podršku su mu su dali Igor Brakus, Dragan Ilić, Sergej Trifunović, Prljavi Inspektor Blaža i Ana Stanić. Dva četvrtka kasnije u publici je bio i Marko Vidojković.

Na ulazu su svima podeljeni pasoši "Fajront republike".

"U pasošima su tekstovi naših pesama, pa je želja da pevamo svi zajedno ko kad dobijemo onaj molitvenik u crkvi. Trudimo se da napravimo oazu duha, humora, širokog gledanja na svet, zbog toga smo mi republika. Republika Duha", ćaska sa fanovima dok u pozadini preludira prateća grupa Kese i bombone.

Svi voditelji se zezaju sa političarima, kaže, ali se posle druže sa njima.

"Ivan Ivanović zeza Dačića, Mrkonjića pa mu onda oni dođu u emisiju i onda su najbolji ortaci. Ja ću da zezam Dačića i Mrkonjića, ali nikada sa njima neću da budem ortak jer me nerviraju. Još iz Slobinog vremena me nerviraju. Ne podnosim ih. Ljigavi su mi. I sad ja treba da ga dovedem u emisiju da budem s njim na ti. Pa neću nikad da budem s njim na ti", odlučan je Kesić.

Kad je počeo kako kaže, revolucionarnu stvar - prebacivanje TV emisije u bioskop, mediji ga nisu podržali. I s tim u vezi napravio je skeč smatrajući da od raznih Soraja i Stanija niko ne primećuje "zdrav humor“.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online