Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 08.03.2012.
12:35
Alo A

Slučaj Srbljanović: Isidora, obrati se inspekciji

Pošto je Isidora Bjelica preko beogradskog lista ministru prosvete Žarku Obradoviću postavila pitanje: ''Zašto je nedavno obična učiteljica koja je konzumirala marihuanu procesuirana i suspendovana, a ‘sveta krava‘, docent na FDU koji je na kokainu, nije?“, književnica je dobila odgovor, ali ne konkretan kako se očekivalo.

Žarko Obradović (desno)

- Pitanja koja su postavljena Ministarstvu prosvete i nauke, a u vezi sa prijemom u radni odnos i ponašanjem zaposlenih na Fakultetu dramskih umetnosti su, pre svega, stvar primene i poštovanja zakona od strane te visokoškolske ustanove. Izbor u zvanje nastavnika i zasnivanje i prestanak radnog odnosa nastavnika je u nadležnosti visokoškolske ustanove koja je dužna da poštuje zakon i svoja opšta akta. Zakonom su propisani razlozi zbog kojih se ne može steći zvanje nastavnika, odnosno zbog kojih visokoškolska ustanova može doneti odluku o zabrani obavljanja poslova nastavnika - stoji u uvodnom delu Obradovićevog saopštenja koji se odnosi na slučaj ''Srbljanović“ da bi u nastavku Isidoru indirektno uputio na

Pročitajte i:

 

inspekciju Ministarstva prosvete i nauke ukoliko ima neki problem, piše ''Alo''.


- Osoba koja smatra da su joj u postupku primene zakona oštećena prava treba da se obrati samoj visokoškolskoj ustanovi koja rešava taj zahtev, a ukoliko je nezadovoljna tim rešenjem, da se obrati inspekciji Ministarstva prosvete i nauke. U slučaju pravosnažne sudske presude koja se odnosi na zaposlene, visokoškolska ustanova je dužna da tu odluku poštuje i da je primeni. Ako je reč o ponašanju koje nije obuhvaćeno zakonom, već spada u domen rada Etičkog komiteta visokoškolske ustanove, ustanova treba da poštuje odluku tog komiteta - napisao je ministar prosvete.

List je pokušao da pronađe Bjelicu za komentar na izjavu ministra, ali do zaključenja broja novinari nisu uspeli da je kontaktiraju.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.03.2012. 12:46
Исидора је поставила добро питање, пошто је на делу дискриминација. Тако је бивши председник владе, а садашњи богаташ и винар, био ''премијер'' са средњом школом, када је директор ОШ морао, по закону имати факултет. 'Ајмо Обрадовићу, одговори Исидори, пусти ти инспекцију!
Petak 09.03.2012. 07:56
Vrana vrani oči ne vadi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online