Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 21.01.2012.
12:45
S. Đurić - Vesti A

Zašto mnogi glumci izbegavaju medije?

Poslednjih godina pojedine javne ličnosti, pre svih pevačice, spremne su na sve samo da bi se našle na naslovnoj strani, a čak i razvodi i iznošenje prljavog veša u javnost postali su način da se dođe do medijske pažnje. Međutim, ima i onih, pre svega glumaca, koji već decenijama nisu rekli ni reč za novine.

Kako je raspoložena: Radmila Živković

Pojedine glumice ne kriju da svoje intervjue naplaćuju, a tarifa zavisi od aktuelnosti.
- Ne volim da dajem intervjue. Ali, slatka moja, i kada dam intervju, ja to naplaćujem - rekla je jednom prilikom Katarina Žutić kad smo je zamolili za razgovor.

I njena starija koleginica Radmila Živković u zavisnosti od raspoloženja s vremena na vreme naplaćuje razgovor za novine, pa je njeno uobičajeno pitanje: "A koliko ću novca dobiti za to što ću vam dati intervju?"


Popularni glumac i komičar Branimir Brstina tvrdi da se povukao iz javnog života i zato ne želi da govori za novine.


- Ne dajem izjave, ni intervjue već 15 godina jer me je bilo dosta u medijima i molim vas da imate razumevanja - rekao je Brstina, koji nije želeo da kaže ništa ni o svom liku u seriji "Bela lađa".

Medijska ćutnja: Branimir Brstina


 

I Nikola Kojo nerado priča za novine, pa ne čudi što se svaka njegova rečenica nađe na naslovnoj strani kad ipak nešto progovori.


- Ekskluzivno mogu da vam kažem da ću uskoro dati svoj poslednji intervju. Nemam nameru da izvršim samoubistvo ili slično, već prestajem da govorim o privatnom i profesionalnom životu - zauvek. Možda ću tim gestom promeniti način razmišljanja mojih kolega koji vole da se slikaju pored šporeta, kreveta ili WC šolje - rekao je svojevremeno Nikola Kojo za beogradske medije.

Izbegava medije: Vesna Trivalić

Za novine retko o sebi govore i Aleksandar Berček, Marko Nikolić, a Vesnu Trivalić gotovo je nemoguće videti u medijima osim u reklami. Kao razlog Vesna navodi - strah od TV kamera!

Srđana Todorović publika može videti isključivo na filmu ili u seriji, a zašto ne želi da govori za medije sam je objasnio.


- Ne dajem intervjue jer su mi prvi put kada sam bio mlad glumac menjali reči, objavljivali nešto što nisam rekao i zato sam odlučio da više ne pričam za novine - rekao je jednom prilikom Todorović.


Sličan odnos prema sedmoj sili ima i njegov otac Bora, koji tvrdi da mu slika u novinama ili intervju ništa ne znače.

I Petar Božović za novine govori samo kada je raspoložen za priču, a ukoliko mu neki novinar priđe na nekom događaju, obično odmahne rukom dajući znak da mu nije do priče.
 

Bata uvek raspoložen

 

Poštuje novinare: Bata Živojinović

Za razliku od mlađih kolega koji se snebivaju i izmišljauju razne razloge da izbegnu novinare, legendarni glumac Velimir - Bata Živojinović smatra da je komunikacija sa sedmom silom izuzetno važna za glumačku profesijuju. Zato je za razgovor s novinarima uvek raspoložen.


- Veliki broj mladih glumaca kaže da nema šta da govori za novine. To nije normalno jer ako nemaš komunikaciju sa novinarom, onda ne treba da se baviš javnim poslom. Ako ne sarađuješ s medijima, neće te biti. Kako te novinar stvori, tako može i da te baci u zaborav. Danas mladi traže neke posebne uslove za rad, koje ja, iskreno, ne razumem - kaže Živojinović.

 

Pevaju, ali ne pričaju

 

Samo pevam: Predrag Živković Tozovac

I na estradi, verovali ili ne, ima pevača koji ne vole da daju intervjue.

 

Legendarni pevač narodne muzike Predrag Živković Tozovac već godinama nije dao intervju. Rado će da zapeva, ali da će teško pristati da priča za novine.

 

I legendarni roker Branimir Džoni Štulić nerado priča za medije, posebno za hrvatske novine što jasno i glasno stavio do znanja.

 

Ni Đorđe Balašević nije uvek raspoložen za priču i uglavnom na intervju pristane kad to njemu odgovara, odnosno kada treba da promoviše neki koncert ili svoj film.

POVEZANE VESTI

Subota 21.01.2012. 12:48
Моћ новинарске истине и лажи је веома велика.Проблем је што они углавном лажу односно кажу истину на другачији начин.
Ponedeljak 23.01.2012. 07:12
Normalno je da će pametni ljudi da odbijaju da pričaju za novine, kada vlada hipreprodukcija intervijua, gdeneke persone opisuju čak i šta su doručkovali tog jutra.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online