Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 07.01.2012.
09:09
Kurir A

I VIP-ovcima se Hristos rodi

I poznate ličnosti ostavljaju sve poslove i s porodicom proslavljaju najradosniji hrišćanski praznik - Božić...

Nije baš dobra u kuvanju: Nataša Bekvalac
 

Nataša Bekvalac: Mama kuva umesto mene

- Za Božić ću biti kod kuće, s porodicom. Idemo na liturgiju, poštujemo sve običaje koji se tiču praznika. A što se kuvanja tiče, mama kuva, ja nisam dobra u tome.

Neda Ukraden: Posipam pšenicu za bogat život

Neda Ukraden

- Za Badnje veče je tradicionalno na trpezi bakalar, koji se pre toga dva dana priprema. A za Božić od česnice do bogatog ručka, uz običaj dolaska položajnika i posipanje kuće pšenicom, za bogat i napredan život, kao i paljenje badnjaka u kaminu.


Tanja Bošković: Na liturgiju u manastir

- Poštujem sve običaje. Idem na liturgiju u manastir, a posle toga ću biti sa svojom porodicom.

Petar Božović: Slavim kako Bog nalaže

- Božić je jedan od najlepših praznika, divan je osećaj. Slavim sve kako je red i kako Bog nalaže.

Leontina radi na Badnje veče

Leontina Pat: Sa horom pevam u hramu

- Za trpezu je zadužena moja mama. Ja idem u crkvu, prvo sa Čarolijom na Badnje veče, u Hram Svete Petke na Čukaričkoj padini, gde već četiri godine pevamo božićne pesme, a potom i ujutru, na službi.

Marija Šerifović: Slavlje s porodicom

- Božić je naš najveći praznik, a ja kao veliki vernik, trudim se da svake godine maksimalno ispoštujem sve običaje. Tako će biti i ove godine, proslaviću u krugu porodice.


Ana Bekuta: Božić dočekujem u crkvi

- Božić obično dočekam u crkvi, na ponoćnoj liturgiji. Ručak je tradicionalan, počev od predjela, domaće supe, sarme. Volim porodično okupljanje tog dana, jer lomimo česnicu i vrlo nam je važno ko će pronaći novčić.

Slađa Delibašić: Bratanac mi je položajnik

Slađa Delibašić pravi pogaču

- Svake godine slavimo Božić i nikada ne planiram da radim na taj dan. Šestog uveče smo svi kod kuće i postimo taj dan. U ponoć smo na liturgiji, a sedmog smo kod mog tate, ja sa decom i brat sa sinom Aleksom, koji nam je i položajnik. Običaj je da pravim pogaču u koju stavim pare, dren i zlatnik, pa ih tražimo.

Goca Lazarević: Dva novčića u česnici

- Božić ću proslaviti sa ćerkom, zetom, unučićima i sinom, prirediću čuveni mamin ručak. Običaja se svakako pridržavam, ali to su malo modifikovani običaji, jer ipak živim u gradu. Sin će uneti badnjak na Badnje veče, dok će unuk Balša biti položajnik na Božić. Imam mali problem ove godine, jer imam unuka i unuku, pa ću u česnicu staviti dva novčića da bi se oboje radovali.

Mima Karadžić: Badnje veče u kafani

- Nekako mi svi ti stari običaji pripadaju ljudima koji žive u selima i imaju mogućnosti da donose badnjake i sve ostalo, a ja živim u stanu. Sto puta sam za Badnje veče bio u kafani, i sada mi dolazi kuma s Kube pa ćemo možda i u kafanu.

Bora Čorba

Bora Đorđević: Badnjak ću kupiti

- Praznik gledam da proslavim u krugu porodice.

Badnjak neću seći, ali ću ići na pijacu da ga kupim, a što se tiče hrane i trpeze, za to je zadužena moja supruga, ja tu ništa ne znam.

POVEZANE VESTI

Subota 07.01.2012. 10:40
lepo lepo...oni koji su zaista neko i nesto u javnom zivotu nek i dalje budu dobri uspesni i zdravi...oni koji su skloni skandalima nek mole Boga da im oprosti grehe a da li ce ih ponoviti to oni znaju i njihov karakter...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online