Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 30.04.2011.
13:08

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Meč za obnovu kolevke srpstva

Na poziv oca Gerasima, igumana manastira Đurđevi stupovi kod Novog Pazara, Vaskršnji turnir u malom fudbalu, koji se tradicionalno održava na sportskom terenu kraj Petrove crkve, svečano su, otvorili glumci filma "Montevideo, bog te video" (pojačani bivši fudbalskim zvezdama Savom Miloševićem i Batom Mirkovićem) i ekipa "Podignimo stupove" za koju su nastupili: centrafor Crvene zvezde Andrija Kaluđerović, trener Partizana Aleksandar Saša Stanojević, bivši trener Crvene zvezde Aleksandar Kristić, predstavnik FSS Igor Janković, trener Novog Pazara Mladen Dodić...

Ovu veliku kulturno-sportsku manifestaciju pratilo je čak 5.000 žitelja Raške oblasti. I ranijih godina na otvaranje turnira dolazili su nam poznati sportisti, glumci i pevači, uživali smo u njihovom društvu i njihovim majstorijama, ovog puta užitak je bio još veći, jer su sa nama, osim poznatih sportista, bili i Miloš Biković, Petar Strugar, Aleksandar Radojčić, Bojan Krivokapić, Igor Zekić, Rade Ćosić i mali Predrag Vasić - protagonisti kultnog filma "Montevideo, bog te video" koji su sjajno odigrali likove Tirketa, Moše, Balerine i drugih fudbalskih legendi predratne Jugoslavije - kaže Slobodan Nedeljković, predsednik organizacionog odbora Vaskršnjeg turnira.

 

- Ovde smo četvrti put. Kad god nas pozove otac Gerasim ili omladina ovog kraja, mi obavezno dođemo: uživamo najpre u druženju sa bratstvom manastira Đurđevi stupovi, radujemo se obnovi koja napreduje, a potom i sportskim i kulturnim aktivnostima koje organizuje mladost ovoga kraja - kažu aktuelni trener Partizana Aleksandar - Saša Stanojević i bivši trener Crvene zvezde Aleksandar Kristić.


- Verujemo u pravoslavlje, našu crkvu i molimo se bogu, otac Gerasim je naš

Uskršnja jaja


Gosti iz Beograda "takmičili" su se, između ostalog i u tucanju vaskršnjih jaja koje su posebno šarale devojke iz ovog kraja, okupljene oko Srpskog kulturnog kluba. Aca Stanojević vodio je ljuti boj sa Andrijom Kaluđerovićem, a Miloš Biković sa Slobodanom - Depsom Nedeljkovićem. Sudija Aca Kristić je "takmičenje" na kraju proglasio - nerešenim.

prijatelj i monah kome poveravamo sve naše tajne i želje - dodaju Stanojević i Kristić i naglašavaju da su česte posete svetinji i učešće na Vaskršnjem turniru njihov skromni doprinos obnovi manastira Đurđevi stupovi.


- Sve je ovde počelo, ovde je kolevka srpstva i pravoslavlja, Stari Ras je prestonica Srbije, privilegija nam je da smo u kraju gde se stvarala srpska istorija i među ljudima koji čuvaju našu duhovnost, veru i tradiciju, doći ću ponovo i uvek kad me pozovu, jer je, iako više nisam aktivan fudbaler, lepo igrati pred ovolikim brojem najvijača - kaže legenda srpskog fudbala Savo Milošević.


- S oduševljenjem smo prihvatili poziv oca Gerasima da dođemo u Stari Ras i odigramo utakmicu sa Savom Miloševićem, Batom Mirkovićem, Andrijom Kaluđerovićem, Acom Stanojevićem i drugim bivšim i sadašnjim zvezdama našeg fudbala. Ovo je sjajna promocija našeg filma, ali i nekih novih mladića, poput Tirketa i Moše koji postaju uzori hiljadama mladih u Srbiji. Srećni smo što se mladi

Čestitke iz Gane


Jedan od promotera Vaskršnjeg turnira kraj Petrove crkve i raniji stalni učesnik je Goran Stevanović, bivši igrač i trener Partizana, a sada selektor fudbalske reprezentacije Gane koji je uputio čestitku.

identifikuju sa ovim sportistima i glumačkim profesionalcima, doći ćemo kad god to otac Gerasim i narod ovog kraja požele, otići ćemo i u druge delove Srbije - kaže producent Aleksandar Radošević, koji je, specijalno za ovu priliku, bio i trener ekipe "Montevidea".


Najveća "gužva" bila je oko mladog Miloša Bikovića, koji u filmu "Montevideo, bog te video" igra čuvekog "Tirketa" i talentovanog centrafora Crvene zvezde Andrije Kaluđerovića, devojke iz Starog Rasa su se utrkivale: koja će da bude duže sa njima, da se slika, dobije autogram ili dres Zvezde.


Zamenik gradonačelnika Novog Pazara Vujica Tiosavljević naglašava da grad podržava i ceni sve aktivnosti oca Gerasima i grupe entuzijasta oko njega, da se zahvaljuje svima koji podržavaju ovaj kraj i da će gradska uprava, u granicama svojih mogućnosti, uvek podržati organizaciju ovakvih manifestacija.   

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online