Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 21.05.2011.
13:06
V. Tasić - Vesti A

Mitroviću, sprečite govor mržnje

Na adresu RTV Pinka i Željka Mitrovića počele su da se gomilaju razne tužbe, pa će vlasnik ružičaste televizije uskoro morati da angažuje armiju advokata. Zbog antisemitskih izjava na Dvoru Savez jevrejskih opština Srbije oprostio je Milošu Bojaniću i Maji Nikolić, ali ne i Pinku, pa ukoliko dobiju sudski sport protiv Mitrovića, od emitovanja naredne sezone Dvora, koji je vlasnik ružičaste televizije nazvao "svojim čedom", neće biti ništa.

Nekome oprost, drugima sud: Miloš Bojanić, Željko Mitrović i Ivan Fece Firči

U četvrtak, 19. maja, u Trećem opštinskom sudu u Beogradu održano je prvo ročište u sudskom sporu koji je Savez jevrejskih zajednica Srbije pokrenuo protiv Željka Mitrovića, zbog govora mržnje u rijalitiju Dvor, emitovanom na Pink. U ime tuženog Mitrovića, pojavio se advokat Goran Đurašinović, a u ime Saveza jevrejskih zajednica Srbije, advokat Duško Miljuš.

- Prema Zakonu o javnom informisanju, članovima 38. i 39. jasno je da se pojedincu ili organizaciji daje mogućnost da tuži ili autora sporne informacije ili glavnog i odgovornog urednika. A prema podacima Radio-difuzne agencije, glavni i odgovorni urednik Pink televizije je Željko Mitrović. Iako se tvrdi da je on u perodu emitovanja Dvora bio na lečenju i da nije obavljao funkciju glavnog i odgovornog urednika, za nas su pouzdani samo zvanični podaci - kaže za "Vesti" advokat Miljuš.

Iako se Pink od starta ogradio od izjava Miloša Bojanića i Maje Nikolić, javno se izvine Jevrejima, izbacio Maju Nikolić sa Dvora to izgleda, nije bilo dovoljno i ostavilo je prostora za podnošenje tužbe.

- Jasno je da svaka emisija uživo, pa i rijaliti program nosi rizik. Ali, glavni i odgovorni urednik je u obavezi da momentalno reaguje. Činjenica je da to nije učinjeno - nastavlja Miljuš. Iako su vinovnici ovog skandala Miloš i Maja, on tvrdi da predmet spora nisu oni koji su izrekli uvredu, već televizija koja je njihove reči emitovala i njen glavni i odgovorni urednik - Željko Mitrović.


Za razliku od Miljuša, advokat Goran Đurašinović, zastupnik vlasnika RTV Pinka, nije bio raspoložen da daje izjave za medije. Kako je rekao na ročištu, tek pre nekoliko dana se upoznao s predmetom, pa nije mogao da se detaljnije izjasni o svemu.


Šta, u stvari, traži Savez jevrejskih zajednica Srbije od Željka Mitrovića? Po rečima Miljuša, cilj Saveza nije nikakva materijalna korist, niti će od Mitrovića potraživati novac kao odštetu.


- Poenta je da se izdejstvuje presuda kojom će se zabraniti dalje emitovanje rijalitija u kojem je bio prisutan govor mržnje i da se ta presuda javno objavi. Zakonodavac je procenio da jedino tako može da se otkloni ova vrsta povrede zabrane govora mržnje. Mi smo samo iskoristili svoje pravo i mogućnost koju nam daje zakon - zaključuje Miljuš i dodaje da veruje da se ovaj sudski spor brzo može rešiti.

Tatjana Vojtehovski: Moram da se konsultujem

 

Tatjana Vojtehovski

Tatjana Vojtehovski, pi-ar i potpredsednik Pink medija grupe zadužena za komunikaciju sa novinarima nije bila raspoložena za razgovor o sudskom postupku protiv Željka Mitrovića.


- Ne mogu ništa da vam kažem dok se ne konsultujem sa advokatom. Posebno ne mogu da govorim o nečemu što je na sudu i što je u toku - kratko je rekla Tanja Vojtehovski za "Vesti".

POVEZANE VESTI

Subota 21.05.2011. 13:41
Pa sta bi taj Savez Jevreja vise hteo? Pink je i vise nego strogo kaznio i Maju i Milosa a sa preogramom nisu mogli nista jer je islo uzivo. Sta treba uciniti da ti ljudi budu zadovoljni? Da ne govorim koliko su posle toga mediji lincovali Maju i Milosa. A Srbe u Srbiji je dozvoljeno maltretirati,sikanirati,psovati srpsku decu i drzavu Srbiju i NIKOM NISTA!
Subota 21.05.2011. 16:18
Kad sporedne stvari postanu važne i zamjene važne onda je to znak moralne i duhovne propasti naroda. To je i cilj ovog profitera koji je iskoristio priliku da na toj ideologiji zgrne veliki novac.
Četvrtak 09.06.2011. 12:19
ta televizija je sama po sebi slika mrznje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online