Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.09.2016.
08:53
S. Đurić - Vesti A

Zapušićemo usta zlobnicima

Nakon jednogodišnje pauze koju je sama sebi dala i sklonila se u svoj mali svet, Bojana Stamenov (30) vraća se na scenu u mjuziklu Ljubiše Ristića "Tajna Crne ruke". Ona će sa Natašom Bekvalac deliti ulogu Drage Mašin.

N. Đurović
Pozitivna trema: Bojana Stamenov

Pevačica moćnog glasa kaže da joj pozorišna scena nije strana, jer već ima angažmane u teatru.

- U pozorištu "Boško Buha" igram u predstavi "Tom Sojer", gde sviramo i pevamo. Ali, sada imam veliku ulogu i ozbiljnije je sve. Opušteno je, ali je ozbiljnije, jer je ovo veliki projekat. Postoji mala doza pozitivne nervoze i treme, iščekivanje kako će, šta će. Kada me Ljubiša zvao nisam znala o čemu se radi. Rekao mi je da ću biti alternacija Nataši Bekvalac u ulozi Drage Mašin. Seli smo na kafu, spontano i opušteno porazgovarali i ja sam odmah pitala - kad će proba? Zahvalna sam što su odabrali mene, jer Nataša i ja smo različite - fizički, žanrovski, a opet smo negde u istoj profesiji - kaže Bojana, koja je već na prvoj čitalačkoj probi shvatila da je u pitanju ozbiljna, istorijska predstava.

- Glumci su lepo prihvatili Natašu, Dušana i mene, svi nam daju podršku. Ovo će biti početak jedne lepe saradnje i za mene novo iskustvo. Verovatno ću nešto još u budućnosti raditi u pozorištu.

Da li su vas pogodili komentari i prozivke šta će estradne zvezde u predstavi?
- To sam pročitala, ali mi je zasmetala neobaveštenost urednika da takve naslove upotrebe. Pa svuda u svetu pevači glume i glumci pevaju. Da ne pominjem sad sve svetske zvezde koje i glume i snimaju pesme, ali i svaki njihov nastup je izrežiran nastup. Po mom mišljenju lepo što je Ljubiša uzeo dve pevačice koje su dijagonalno različite, a u istom poslu. Zapravo, koren reči estrada znači ulični svirači, a to je umetnost. Sve je to povezano. Ja se ne potresam oko tih naslova i sve neverne Tome neka kupe kartu i dođu u Centar Sava da pogledaju našu predstavu, pa onda neka procene. Ja mislim da će mnogi biti prijatno iznenađeni, a mi ćemo se potruditi da se uvere da smo odlične umetnice.

Starija i mudrija

- Kroz ovu predstavu ja sam dobila šansu za nov početak. Malo ću da biram, malo da kalkulišem, starija sam, mudrija, gde bih želela, koja je moja ciljna grupa. Probala sam i estradu i šou biznis. Nešto mi se od toga dopalo, nešto nije. Kada bih nastavila u šou biznisu znam kako bih - iskrena je Bojana.

Kako vidite muzičku scenu u Srbiji?
- Sami smo kreirali svoju publiku, sami smo ugasili, utišali i rekli OK. Mnoge moje kolege su se pomirile s tim, ali ja se s tim ne slažem. Prethodna godina mi je bila naporna i htela sam da se odmorim od svega. Ali u nekom trenutku nastaviću da se borim i izborim za svoje mesto. Nismo ni u kakvom ratu, ne treba se boriti protiv toga, ali moram se boriti za svoje mesto pod suncem. Treba se boriti za medijski prostor i ne može niko da kaže da ga nemamo, jer danas je internet sve. Sami sebi stvaramo medijski prostor i sve je moguće kad se hoće.

I kamen bi proplakao

Da li ste se pokajali što ste bili na Farmi?
- To je iskustvo koje me je na neki način ojačalo. Bila sam u takvoj situaciji da sam morala da uđem na Farmu. Kada posle četiri meseca provedena tamo izađete, promeni vam se percepcija i pogled na sve, na posao, život. Prošla sam kroz fazu kajanja, ali kada sam se ohrabrila da izađem u svet, recimo u tržni centar, na Kalemegdan, sve je bilo lakše. Bez obzira na tu moju takoreći grešku i ulazak na Farmu, ljudi me i dalje vole i podržavaju. Kažu mi da sam bila normalna. Ma tamo bi i kamen proplakao.







 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online