Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.05.2015.
11:40 >> 11:48h
alo.rs A

Đuza Stojiljković: Neću da se žalim, prebrodiću ja ovo!

Bard srpskog glumišta Vlastimir Đuza Stojiljković smešten je u Kliniku za infektivne i tropske bolesti. Iako iscrpljen, kaže da se sada bolje oseća i da se nada da će pobediti infekciju sa kojom se bori mesecima.

wikimedia.org
Želi da se što pre vrati daskama koje život znače: Đuza Stojiljković

Iako je iscrpljen posle moždanog udara, glumac u bolničkoj postelji sanja o predstavama koje će igrati kada ozdravi.

- Dobro se osećam za sada. Ne pada mi teško to što sam u bolnici, moram, šta ću. Iskreno da vam kažem, umoran sam i sve ovo me mnogo iscrpljuje, ali prebrodiću ja ovo. Mislim da hoću - jedva čujnim glasom je rekao popularni Đuza za "Alo".

Cela leva ruka mu je u modricama i podlivima.

- Pao sam, tresnuo sam o pod. Malo me boli, ali je dobro, šta mogu sada? - objašnjava glumac kojeg je većina kolega zaboravila.

- Retko dođe neko sada. Dolazi Dušanka i samo jedan kolega, ali ne žalim se, nemam ni želju da me neko poseti. Videću ih sve kada ozdravim, valjda će biti predstava u kojima još mogu da glumim - ni u bolničkoj postelji Stojiljkovića ne napušta želja da glumi.

O izlasku iz bolnice još ne razmišlja, mada mu je, priznaje, mrsko što će morati da se vrati u dom za stara lice, gde je na rehabilitaciji posle moždanog udara koji je preživeo pre pola godine.

- Ko zna kada će me pustiti odavde, ali nije mi dobro u domu. Svaki put kada odem meni je muka i loše se osećam što nisam pored supruge. Voleo bi da sam kod kuće i da sve ovo mogu normalno da prebrodim - iskren je glumac koji nije čuo da njegov kolega Dragan Nikolić takođe bije životnu bitku.

- Nisam čuo da mu je loše, niko mi nije rekao - iznenađen je bio umetnik.

Supruga Dušanka: Medicina je nemoćna u Đuzinom slučaju

Glumčeva supruga Dušanka, koja je stomatolog, kaže da Đuza izgleda dobro u odnosu na dan kada je primljen u bolnicu.

- Mnogo mi je teško, jer se sve oko Đuzine bolesti odužilo. On se i zdrav teško privikava na promenu okoline, a ne sada kada je bolestan, pa mu smeta bolnička postelja. Ova bakterija ga je unazadila, iskidala mu je živce, pa je u poslednje vreme samo vikao. I ja bih poludela da sam na njegovom mestu, ali medicina je nemoćna u ovakvim slučajevima, jer se ne zna u kom smeru bolest može da ide. Razgovarala sam sa načelnikom, trebalo bi za 15 dana da bude potpuno izlečen. Verujem da hoće, ja sam mu jedina podrška i Svetozar Cvetković, koji mu je i obezbedio dom u kojem se oporavlja od moždanog udara - kaže Dušanka i objašnjava da Đuza nije smešten u dom za stara lica zauvek, iako će se iz bolnice tamo vratiti.

- U okviru doma postoji zgrada koja je kao rehabilitacioni dom sa specijalistima pod čijim je nadzorom 24 sata. On je posle šloga hodao, pomerao je nogu i ruku na strani gde je bio udar, ali prste i šaku ne može da stegne. Zbog toga mora da ide na rehabilitaciju i bude na dijeti. Kada se to sve završi, vratiće se kući - ističe glumčeva supruga i otkriva da će "Sterijinu nagradu" za posebna dostignuća koju bi trebalo Đuza da primi, umesto njega uzeti Svetozar.

- Nisam učena da se ponašam na pozornici i zato sam zamolila Cvetkovića, ako nema predstavu, da je primi umesto Vlastimira - kaže ona i ističe da joj je drago što smo bili kod Đuze i pričali sa njim.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online