Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 14.02.2013.
22:46
Beta A

Dobitnici nacionalne penzije za kulturu su...

Vlada Srbije je usvojila spisak 50 dobitnika nacionalne penzije za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi odnosno kulturi nacionalnih manjina, objavljeno je danas u Službenom glasniku.

Miki dobio nacionalnu penziju
 

Među dobitnicima ovog priznanja, čiji je proces selekcije podigao veliku medijsku prašinu, nalaze se, pored ostalih, književnik Milovan Vitezović, glumci Milan Gutović, Predrag Ejdus, Miki Manojlović, Goran Sultanović i Olivera Katarina, režiser Slobodan Šijan, trubač Fejat Sejdić i pevač Predrag Živković Tozovac.

Na spisku su i pevač Miki Jevremović, istoričar umetnosti Nikola Kusovac, dirigent Vojkan Borisavljević, književnik Božidar Šujica, voditelj Minja Subota, glumica Ljiljana Dragutinović i konzervator Vera Radosavljević.

Ovo priznanje su takođe dobili književnici Zorica Mandarić Arsić, Blagoje Baković, Milica Jeftimijević Lilić, Vitomir Marković, Marko Nedić i Duško Petrović, fotograf Branko Belić, arhitekte Branko Bojović, Nebojša Krstić i Ivica Mlađenović, režiseri
Srboljub Božinović, Živomir Joković i Dragoslav Lazić.

Tu su i vajar Nikola Vukosavljević, slikari Božidar Damjanovski, Svetozar Đorđević, Ivanka Živković i Gavela Džoja Ratković, pesnikinja Milena Jovović, baletan Krunoslav Simić, glumci Dragoljub Čumić i Božidar Stošić, dramski pisac Miodrag Ilić, producent i scenarista Spasoje Grdinić, istoričar umetnosti Stanislav
Živković, istoričar književnosti Nenad Ljubinković.

Nacionalne penzije dobili su i književni prevodilac Vićazoslav Hronjec, dramski pisac Dragoljub Tomić, vokalna solistkinja Vera Zloković, likovni kritičari Bratislav Ljubišić i Branislav Makeš i muzikolozi Danica Tomković i Ivana Trišić.

Rešenje Vlade Srbije doneto je na osnovu Zakona o Vladi u Uredbe o bližim uslovima i načinu dodele priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi, odnosno kulturi nacionalnih manjina. 

Petak 15.02.2013. 06:29
" Kakva nepravda trebali ste dati i tu nacionalnu cuvenom "Valteru" koji je zaradjivao sedmicno po jednog novog mercedesa"
Subota 16.02.2013. 08:36
To je glupo da nemoze gluplje.. ko izmisli te nacionalne penzije..Daju tim dzabolebarosima koji nenormalno trose na garderobu na putovanja, grade vile, nenormalno mlate pare i nakraju im jos daju nacionalne penzije,, Sta je molim vas lepo to zasluzila ALAPACA Zorica Brunclik,, Neka proda kucu i iznajmi stan pa neka trosi pare..A jadni penzioneri koji su crncili celog zivota i sad treba da zive sa 100€. Ali dobro i to.. ali sto te pare nedaju sirotinji koji imaju decu a nerade nigde i nemogu struju da plate.. NEGO DAJ ZORICI BRUNCLIK DA IMA DA IDE U KINU A NAPACENI NAROD U SRBIJI NEMA HLEBA DA DA DECI... SVI SU IDIOTI I ONI KOJI IM DAJU I ONI KOJI TRAZE NACIONALNE PENZIJE
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online