Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.12.2015.
12:21
rs.n1info.com A

Film po kultnoj pesmi "Pišonja i Žuga"

Velika kampanja za podršku produkciji filma i tv serije "Balada o Pišonji i Žugi" trajaće do 20. januara 2016. u okviru koje će fanovi kultne pesme ali i drugih pesma predratnog "Zabranjenog pušenja" po kojima se snima ovaj film i tv serija, ali i pokreta "New Primitives" i zlatnog dobra Sarajeva osamdesetih imati priliku da sami podrže produkciju ovog dugoočekivanog filmskog projekta.

printscreen youtube
Kultna pesma uz pomoć obožavalaca i na filmskom platnu

Kampanja se realizuje putem digitalne platforme "Indiegogo" koja je dostupna u čitavom svetu, tako da će svi oni koji žele da podrže ovaj projekat imati priliku da to urade bez obzira u kojoj zemlji sveta žive.

Igrani film i tv seriju "Balada o Pišonji i Žugi" režiraju poznati bosanskohercegovački reditelj Jasmin Duraković i autor kultne pesme Sejo Sekson. Scenario za film je, osim Seje Seksona, pisao beogradski pisac i dramaturg Vladimir Đurđević, dok glavne uloge u ovome filmu, između ostalih, igraju Dino Sarija (Žuga) i Ivan Đorđević (Pišonja).

Amilu igra beogradska glumica Jelena Gavrilović, a ostale heroje sarajevskog asfalta igraju Emir Hadžihafizbegović, Haris Burina, Saša Petrović, Goran Navojec, Ivo Gregurević i mnogi drugi glumci iz čitavog regiona. Manji deo filma je već snimljen ovoga leta, a tokom prve polovine 2016. planiran je nastavak i završetak snimanja ovoga projekta.

Film je velika regionalna koproducija (BiH, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Kosovo), a očekuje se ulazak u projekat i partnera iz Makedonije i Crne Gore. Producent filma je DEPO iz Sarajeva, a koproducenti su Media Aquistions i Fokus (Hrvatska), Met Po Production (Srbija), Ars Media (Slovenija) i Alba Film House (Kosovo).

Budući da je ovoga leta već sniman manji deo filma, produkcija je odlučila da javnosti omogući gledanje najavnog trejlera u trajanju od devet minuta:

U produkciju tv serije uključene se neke od vodećih televizijskih stanica u regonu, a glavni partner filma je Sarajevska pivara. Sponzori fima su i Kovan EKOline i Plamingo (Gračanica), a očekuje se ulazak i drugih domaćih kompanija u pomoć za realizaciju projekta.

Autori i pokretači naglašavaju da će veliku ulogu u realizaciji imati sama publika, te zato im nude priliku da podrže produkciju ovoga filma i tv serije u fazi njegovog nastajanja, a svi onih koji to urade dobiće satisfakciju putem besplatnih karata, digitalnih paketa filma i muzike iz ovoga filma, postera i majica ili i mogućnosti da učestvaju u snimanju filma ili budu partneri ili čak koproducenti ovoga projekta.

Svi oni koji to žele putem platforme Indiegogo ali FB stranice filma, mogu se sami upoznati s mogućnostima koje im se nudi putem ove jedinstvene online kampanje.  Sve informacije, predloge i ideje u vezi ove fundraising kampanje ali i podrške filmu na druge načine mogu svoje upite, ideje i predloge, slati na adresu depozona@depo.ba

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online